Trump verloor al 400 miljoen dollar door … Amazon

Trump verloor al 400 miljoen dollar door … Amazon

De Amerikaanse president Donald Trump zond de voorbije dagen verschillende tweets uit waarin hij onlinewinkel Amazon de schuld gaf voor de verliezen die de Amerikaanse post USPS lijdt. Maar de president heeft vooral een persoonlijke vete met Amazon gaande: hij verliest zelf ettelijke miljoenen in immo-inkomsten door Bezos en co. 

Trump verloor in 2016 ongeveer 600 miljoen dollar volgens de editie van de Forbes 400 List en dat komt door Amazon. Ook zijn commercieel vastgoed in New York City kon moeilijk standhouden. Hoewel Trump ook een persoonlijk vete heeft met Amazon, wordt het steeds moeilijker om te concurreren met de webwinkel.

Dure presidentscampagne

“De waarde van verschillende eigendommen in Manhattan en specifiek winkels op en rond de bekende Fifth Avenue, hebben Trumps fortuin met 400 miljoen dollar doen krimpen,” schreef het Amerikaanse magazine Forbes in oktober vorig jaar. Vooral de kosten van Trump’s presidentscampagne heeft hem parten gespeeld. Met een fortuin van 115 miljard dollar is Jeff Bezos, de CEO van Amazon, momenteel de rijkste man ter wereld.

Gesponsorde artikelen