Left Right
scrollTop top

Trump worstelt in peilingen en vervangt campagnedirecteur


Trump and Parscale
© Donald Trump and Brad Parscale. (EPA)

Met nog minder dan vier maanden tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen heeft Donald Trump zijn campagneleider Brad Parscale vervangen. Dat meldt hij zelf op Twitter. De beslissing komt er nadat de laatste peilingen erg teleurstellend waren voor Trump.

Brad Parscale was sinds 2018 hoofd van Trumps herverkiezingscampagne en maakt nu dus plaats voor Bill Stepien. Parscale blijft wel nog adviseur en zal verantwoordelijk zijn voor de digitale strategie van de campagne.

Niet tevreden over huidige koers

“Ik ben verheugd te kunnen meedelen dat Bill Stepien gepromoveerd is tot directeur van de Trump-campagne”, schrijft de president op Facebook en Twitter. Parscale en Stepien waren ook al betrokken bij Trumps campagne in 2016.

Bill Stepien
Bill Stepien (ISOPIX)

Verschillende Amerikaanse media berichtten dat Trump niet tevreden zou zijn met de recente koers die Parscale uitzette voor de campagne. Zo leverde een verkiezingsrally vorige maand in Tulsa (Oklahoma) Trump nog een golf van kritiek op, omdat hij tijdens de coronacrisis een massabijeenkomst hield. Later bleek dat twee aanwezige campagneleden besmet waren met het virus. In de weken voorafgaand aan het evenement voorspelde Parscale dat er maar liefst 100.000 mensen zouden komen opdagen om de president te steunen. In plaats daarvan kwam er een schamele menigte van iets meer dan 6.000 mensen, werd het buitenevenement geannuleerd en vetrok de Trump-entourage met schaamrood op de wangen.

Slechte peilingen

Overigens doet Trump het de laatste tijd niet goed in de peilingen. In de meest recente peilingen loopt hij achter op zijn Democratische uitdager Joe Biden. Volgens Trump zou een tweede overwinning straks nochtans veel gemakkelijker moeten zijn, omdat “de cijfers in de peilingen snel stijgen, de economie verbetert, vaccinaties binnenkort op komst zijn en Amerikanen veilige straten en gemeenschappen willen”. Het dodentol door corona in de VS ligt ondertussen al rond de 140.000.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308