Trump ineens voorstander van mondmaskers nadat cijfers in VS blijven stijgen

Donald Trump
Isopix

In de Verenigde Staten zijn gisteren voor het eerst meer dan 50.000 coronabesmettingen in één dag vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van de gezaghebbende Johns Hopkins Universiteit. De pandemie in de VS lijkt daarmee steeds minder onder controle en doet zelfs president Donald Trump van mening veranderen. Hij toont zich nu toch een voorstander van het dragen van mondmaskers.

Donald Trump en mondmaskers, het is tot nu toe geen goed huwelijk geweest. Hoewel de Centers for Disease Control (CDC) in de Verenigde Staten al sinds april het dragen van mondmaskers aanraadt op plaatsen waar veel volk is, weigert de president die pertinent te dragen. Trump zei zelfs meermaals publiekelijk dat hij zelf geen mondmasker zal dragen. Maar nu lijkt hij dus eindelijk van gedacht veranderd.

Meer dan 50.000 besmettingen per dag

De kritiek op het beleid van Donald Trump rond het coronavirus neemt steeds meer toe in de Verenigde Staten. Het land heeft ondertussen al meer dan 2,7 miljoen coronabesmettingen en dat aantal stijgt steeds sneller. Gisteren raakten meer dan 50.000 mensen besmet. Volgens de gerenommeerde infectiedokter Anthony Fauci stevent het land zelfs af op 100.000 besmettingen per dag.

Er zijn al bijna 130.000 mensen overleden aan Covid-19. Ook dat aantal belooft nog serieus toe te nemen. In enkele zuidelijke staten raken steeds meer ziekenhuizen overbelast omdat ze de vele coronapatiënten niet meer aankunnen.

Mondmaskers

Die stijgende cijfers, in combinatie met de steeds grotere druk van partijgenoten en wetgevers, hebben de mening van Trump over mondmaskers nu dus eindelijk veranderd.

“Ik ben een helemaal voor mondmaskers, ik denk dat ze een goede oplossing zijn. Ik zou er absoluut één dragen als ik in een groep mensen ben en we staan dicht bij elkaar”, zei hij gisteren op Fox News. Daarna zei de president ook nog dat hij vond dat hij trok op The Lone Ranger uit de gelijknamige film. Die opmerking lokte op sociale media heel wat hoongelach uit omdat het masker van de Lone Ranger een heel ander soort masker is. Trump beklemtoonde ook dat hij wel steeds tegen een verplichting op mondmaskers is.

Gesponsorde artikelen