Trump wil nu dat zijn muur aan de grens met Mexico “doorzichtig” wordt

Trump wil nu dat zijn muur aan de grens met Mexico “doorzichtig” wordt

Trump heeft nog eens over zijn El Muro gepraat. Hij laat weten dat die misschien toch niet over de hele lengte van de grens moet lopen. En: hij moet doorzichtig worden. Je raadt nooit waarom.

Trump is blijkbaar afgestapt van het idee dat de muur aan de grens met Mexico de volle 3.218 km grens moet beslaan. “Anywhere from 700 (1.126 km) to 900 miles (1.448 km) of see-through wall” zou wel genoeg zijn, vertelde hij reporters aan boord van Airforce One.

Op plekken met natuurlijke barrières is het geplande bouwwerk niet nodig, vindt hij.

“Je hebt bergen, je hebt wilde rivieren en er zijn een aantal gebieden die zo afgelegen zijn dat niet veel mensen daar zullen oversteken”, zei Trump.

Trump vertelde ook dat het belangrijk is dat grenswachten “door de muur kunnen kijken”.

Waarom doorzichtig?

Zodat ze geen zakken met drugs op hun hoofd kunnen krijgen.

”Hoe verschrikkelijk het ook klinkt, maar als ze grote zakken met drugs over de muur gooien, en je hebt mensen aan de andere kant staan, dan zie je die zakken niet aankomen. Als je iets van 60 pond (27 kilo) op je hoofd krijgt, is het over”, zei de president.

Trump heeft dat wellicht gehaald uit een anecdote bij een tv-reportage over drugssmokkelaars, die beweerden dat ze “desnoods de drugs met een katapult over het hek zouden schieten”.

Komt ie er ooit?

De muur met Mexico, die illegale immigratie moet tegengaan, is een van Trumps grootste verkiezingsbeloftes. Sinds hij president werd, heeft hij altijd volgehouden deze belofte te zullen inwilligen. Ook blijft hij zeggen dat Mexico het bouwwerk moet betalen.

Trump vroeg het Amerikaanse Congres desondanks ruim 1,6 miljard dollar (1,4 miljard euro) voor zijn muur, maar dat Congres wil daar voorlopig geen geld voor vrijmaken. De kans is sowieso groot dat Democraten in de Senaat de bouw zullen tegenhouden.

Volgens ruwe schattingen moet de muur ruim 20 miljard dollar (17,5 miljard euro) kosten. De grens tussen Mexico en de VS heeft op dit moment al 965 kilometer aan barrières, bestaande uit hekken en muren.

Gesponsorde artikelen