Trump wou jachttrofeeën het land weer binnenlaten, maar komt daar (voorlopig) op terug

Trump wou jachttrofeeën het land weer binnenlaten, maar komt daar (voorlopig) op terug

President Trump wou graag grote jachttrofeeën, zoals olifanten- of leeuwenkoppen opnieuw in de Verenigde Staten toelaten, maar is voorlopig teruggekomen op die toelating. De president wil toch eerst een en ander onderzoeken, laat hij op Twitter weten.

Donald Trump heeft via zijn geliefde communicatiekanaal Twitter laten weten dat hij zijn beslissing om grote jachttrofeeën terug in de VS toe te laten, voorlopig niet doorzet, zo schrijft Independent.

Retroactief opheffen

Trump wou het opnieuw mogelijk maken voor jagers om het hoofd van een olifant of leeuw mee te brengen naar de Verenigde Staten.

De US Fish and Wildlife Service, een federaal agentschap, had al laten weten dat de eerste stappen al waren gezet naar het terug mogelijk maken van de import. In de nieuwe richtlijnen was zelfs te lezen dat het verbod retroactief werd opgeheven. Trofeeën die tijdens de jaren van verbod werden geschoten, zouden dus alsnog in de VS geïmporteerd mogen worden.

Trumps zonen Eric en Donald Jr. zijn zelf ook sportjagers en mede daarom kwam er dan ook direct een lawine aan kritiek op de beslissing van Trump om trofeeën opnieuw toe te laten.

Cecil de leeuw

In 2015 kwam er onder president Obama een verbod op het meebrengen van jachttrofeeën naar de Verenigde Staten nadat de wereld in afschuw reageerde op de dood van Cecil de leeuw. Die leeuw werd door de Amerikaanse tandarts Walter Palmer illegaal doodgeschoten in Zimbabwe, maar was een gekende leeuw die ook gevolgd werd voor studies en uit een natuurpark werd gelokt om daarna gedood te worden.

Behoud van bedreigde dieren

Hoewel Trump de ban alleen maar wou opheffen voor legaal geschoten dieren in Zimbabwe en Zambia, heeft hij nu toch laten weten dat hij de ban nog even in standhoudt door “de vele feiten over het behoud van de (bedreigde) dieren op onze planeet”.

De foto’s van Trumps zonen die dieren afschoten in 2011 gaan nu weer de wereld rond

Gesponsorde artikelen