Trumps team is miljoenen aan het bieden, maar niemand wil optreden bij inauguratie van The Donald

Trumps team is miljoenen aan het bieden, maar niemand wil optreden bij inauguratie van The Donald

Het campagneteam van de aankomende president is naarstig op zoek naar wereldsterren die willen optreden tijdens de inauguratie op 20 januari. Hoewel dat not done is, worden er momenteel zelfs miljoenen dollars geboden door het team van Trump om artiesten over de streep te trekken. Maar niemand lijkt toe te happen. Zelfs Kanye West niet.

West dook gisterenmiddag ineens op in Trump Tower in New York. De rapper, met geblondeerde haren, had een gesprek met Trump. Het duurde overigens nog geen kwartier.

Na afloop gingen de twee samen op de foto voor de pers. Over de inhoud van hun gesprek lieten de heren aanvankelijk weinig los.

Maar West kostte toch een aantal tweets. Daarin zegt hij dat hij een aantal “multiculturele kwesties” wilde bespreken met Donald Trump. “Ik wilde hem ontmoeten om een aantal multiculturele kwesties te bespreken”, begint de rapper. “Het ging onder meer over pesten, het steunen van leraren, het moderniseren van het onderwijs en geweld in Chicago.”

“Ik vind het belangrijk om een direct lijntje met onze toekomstig president te hebben als we echt verandering willen”, zegt West. Hij besluit zijn serie tweets met ‘#2024’, waarmee hij de suggestie wekt dat hij nog altijd zijn zinnen heeft gezet op het Witte Huis.

“Het leven”

Zelf liet Trump weten dat hij en West “het leven” hadden besproken. Volgens Trump zijn de twee al lange tijd vrienden.

West staat, in tegenstelling tot veel collega-muzikanten, niet negatief tegenover Trump. Tijdens een concert vorige maand zei hij dat hij niet heeft gestemd, maar als hij dat wel had gedaan, dat hij dan voor Trump had gekozen. Een nep-Trump was ook te zien in zijn omstreden videoclip Famous.

West spendeerde recent nog een poosje in de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Los Angeles.

Niemand wil

Het team van Donald Trump heeft volgens Amerikaanse media de grootste moeite om artiesten te regelen die willen optreden tijdens de inauguratieceremonie.

Er wordt zelfs geld geboden aan artiesten. Dat is een breuk met het verleden: normaal gesproken krijgen artiesten hooguit een onkostenvergoeding. Ook wereldsterren als Beyoncé, die in 2013 optrad bij de beëdiging van Obama, en Aretha Franklin (2009) kregen alleen een kleine productiekosten- en reiskostenvergoeding.

Maar team Trump is gages van miljoenen dollars aan het beloven voor wie wil spelen.

John Legend zegt tegen de BBC dat hij niet verbaasd is over het gebrek aan animo bij artiesten. “Creatieve mensen staan vaak negatief tegenover schijnheiligheid en haat.”

Veel artiesten hebben in de aanloop naar de verkiezingen hun steun uitgesproken aan Hillary Clinton. Het zou dan ook gek zijn als zij nu voor Trump gaan optreden.

Tot nu toe zouden alleen Kid Rock, Billy Ray Cyrus, Ted Nugent, Lee Greenwood en Garth Brooks interesse hebben getoond. Maar team Trump wil graag “artiesten zoals Justin Timberlake en Bruno Mars”.

Het team rond Trump liet eerder weten dat het Elton John zou gestrikt hebben, maar dat werd meteen staalhard ontkend door het management van de zanger: “Incorrect. He will NOT be performing”.

Gesponsorde artikelen