Tsunami van dj-sets: Belgische festivaldata voor The Chemical Brothers, Charlotte de Witte, Praga Khan, Wilkinson en meer

Tsunami van dj-sets: Belgische festivaldata voor The Chemical Brothers, Charlotte de Witte, Praga Khan, Wilkinson en meer

De organisatoren van de Lokerse Feesten pakken uit met twee dancefenomen van formaat: The Chemical Brothers en Charlotte de Witte. De dj’s zullen de Oost-Vlaamse stad op vrijdag 9 augustus op z’n grondvesten doen daveren. En er is nog meer dancenieuws, want Praga Khan, de technogroep van Maurice Engelen, komt naar de Gentse Feesten. Alsof dat allemaal nog niet genoeg is, maakt Dour in één keer 28 dancenamen bekend.

Vrijdag 9 augustus wordt een stevige avond voor de Lokerse Feesten 2019, want niemand minder dan The Chemical Brothers en Charlotte de Witte passeren de revue. The Chemical Brothers is het geesteskind van de Britse producers Tom Rowlands en Ed Simons. De heren zijn pioniers op het vlak van big beats of chemical beats. Dat zijn erg zware, repetitieve beats, begeleid door synthesizer-loops.

The Chemical Brothers braken in de jaren 90 door met hun debuutplaat ‘Exit Planet Dust’ en hun remix van Voodoo People van The Prodigy. Eind jaren 90 ruilde het duo de bigbeathype in voor house en techno met het album ‘Surrender’. Met de tracks Hey boy, hey girl, Let forever be en Out of control schopten ze het zelfs tot de hoogste regionen van de hitlijsten.

In 2010 verscheen met ‘Further’ de meest recente studioplaat van The Chemical Brothers. Er zijn geen gastbijdragen op te horen en het geluid is weer een stuk minder toegankelijk. Recent heeft de act geen grote hits meer gescoord, maar dat maakt hen eens zo kostbaar als cultact die koppig de underground blijft knuffelen.

(Eerder werden voor de Lokerse Feesten onder andere al The Offspring, Heideroosjes en Oscar and the Wolf aangekondigd.)

Charlotte De Witte

Ben jij een feestbeest, maar leefde je de jongste jaren onder een steen? Charlotte De Witte was eerst actief onder de naam Raving George, omdat ze vreesde dat ze minder geboekt zou worden omdat ze een vrouw is.

Ondertussen gebruikt ze haar echte naam. Tegenwoordig staat ze vooral bekend om haar heerlijke, opzwepende techno met dikke beats.

Haar plaat ‘The Healer’ wordt beschouwd als een ware dance-mijlpaal. Sinds kort stelt de Belgische technoqueen ook mixen samen voor de prestigieuze, Britse radiozender BBC Radio 1. Ze is trouwens een podiumhost op Tomorrowland en staat ook op Coachella en Dour. Feestje gegarandeerd!

(Hier zijn 10 opkomende Belgische dj’s om je beentjes los te gooien.)

Praga Khan naar Gentse Feesten

Maar er is meer dancenieuws, want Praga Khan, de brainchild van Maurice Engelen, komt naar de Gentse Feesten. De technogroep is momenteel op een Amerikaanse tournee, maar deze zomer komen ze hun thuisland onveilig maken. Praga Khan wordt gezien als een van de pioniers van de new beat in ons land. Dat is een West-Europees subgenre dat techno- en acidbeats combineert. Maak je borst maar nat voor meebrullers zoals Breakfast in Vegas, Injected with a poison en Rave Alert.

Op 19 juli wordt het startschot gegeven van de 176ste Gentse Feesten. Het wordt de eerste editie van de nieuwe Feestenburgemeester Annelies Storm (sp.a), die haar functie halfweg de legislatuur doorgeeft aan Bram Van Braeckevelt (Groen). Dat melden de kranten van Het Mediahuis.

28 nieuwe namen voor Dour

Het tofste festival van Wallonië verklapt dat ze Wilkinson, Vitalic, Sub Focus, Mr Oizo, Flat Eric, Lefto, SebastiAn, DTM Funk, Rebeka Warrior en Nosedrip gestrikt hebben.

Op donderdag en zaterdag zal de Red Bull Elektropedia Balzaal trouwens volledige gewijd zijn aan drum-‘n-bass. Daarom nodigen de organisatoren 1985 Showcase ft. Alix Perez, Skeptical, SP:MC, Herobust, Bredren, D-Nasty, Dustycloud en SpectraSoul ft. GQ uit om lekker te komen bassen.

Voor het betere technowerk moet je bij Dr Rubinstein, Objekt, Amekmar, HAAi. Joyhauser, CloZee, Locked Groove, Mandana, Local Preachers, Raw District, Enzo Postiga en Rodham zijn. Vrijdagavond komen Little Louie Vega en Kenny Gonzalez langs met hun Masters at Work. Zondag krijgen we bezoek van Casual Gabberz, Lenny Dee & Malke en Sevenum Six.

(Eerder werden voor Dour onder andere al Parov Stelar, Charlotte de Witte, Skepta, Pendulum, Rae Sremmurd, DJ Kölsch, Neurosis, Electric Wizard en Wiegedood bekend gemaakt.)

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen