‘Tulpen uit Antwerpen’: Deze Vlaamse en Nederlandse artiesten doen mee aan nieuwe muzikale show

Na Liefde voor Muziek en Best Of op VTM, komt ook Play4 met een programma waarin covers van andere artiesten centraal staan. Vanaf donderdag 9 februari is Tulpen uit Antwerpen namelijk te zien. Daarin brengen Vlaamse en Nederlandse artiesten elkaars songs om uiteindelijk uit te maken wie dat het beste deed. In het programma zullen heel wat bekende namen de revue passeren.

Een ouderwetse strijd tussen België en Nederland kan nooit kwaad. Dat dacht ook Play4, want binnenkort komt de zender met Tulpen uit Antwerpen. De naam verwijst naar het bekende Nederlandse lied Tulpen uit Amsterdam, maar die titel werd vervlaamst voor het programma. In de nieuws show nemen Vlaamse en Nederlandse artiesten het tegen elkaar op in een soort coverstrijd.

Tulpen uit Antwerpen

Tijdens de muziekwedstrijd coveren Vlaamse en Nederlandse artiesten een echte oorwurm van hun taalgenoten. Songs van vroeger en nu die over alle generaties heen mensen verbinden, dat is waar het in Tulpen uit Antwerpen om draait. Alles kan en alles mag binnen alle mogelijke genres, zolang het maar een Nederlandstalig nummer is.

De show is een samenwerking tussen België en Nederland en wordt gepresenteerd door Kat Kerkhofs en Buddy Vedder. Vanaf 9 februari zullen de kijkers een gigantische resem aan artiesten te zien krijgen die elk één cover brengen van een Nederlandstalig lied. De uiteindelijke vraag zal luiden: wie maakt de beste cover?

De artiesten

Die strijd zal losbarsten tussen maar liefst 18 Vlaamse en 19 Nederlandse artiesten. Voor ons land zijn dat Willy Sommers, OLIVIA, Helmut Lotti, MAKSIM, Christoff, Lady Linn, Loredana, Barbara Dex, Mama’s Jasje, Belle Perez, Cleymans & Van Geel, Bart Peeters, Astrid Stockman, Karen Damen, Clouseau, Franky De Smet-Van Damme, Grace en Brysa.

Voor Nederland zullen Kris Kross Amsterdam, Tino Martin, Berget Lewis, Nyassa Alberta, René Froger, Rob Dekay, René Karst, Shary-An, Jamai Loman, Tim Akkerman, Bizzey, Samantha Steenwijk, Danny De Munk, Douwe Bob, OG3NE, Jeroen van der Boom, Eva Simons, Romy Monteiro en Marlayne het podium betreden.

Bekijk hier alvast een preview van Tulpen uit Antwerpen.

Meer
Lees meer...