Turkse overheid censureert pikante videoclip van Hadise: “Bijna een erotische film”

Turkse overheid censureert pikante videoclip van Hadise: “Bijna een erotische film”

De RTUK, het Turkse overheidsorgaan dat de media controleert, is niet te spreken over de nieuwe videoclip van Hadise. De Belgisch-Turkse zangeres, die nu ook in Turkije een superster is, zou te bloot en suggestief zijn. Volgens de RTUK is de clip “bijna een erotische film”.

De videoclip van Hadise haar nieuwe single Sifir ­Tolerans, wat ironisch genoeg nultolerantie’ betekent, zorgt voor heel wat controverse. Daarin is te zien hoe de zangeres, die bekend werd in het VTM-programma Idool, pikante avontuurtjes beleeft met een man. Hooguit een beetje goedkoop, maar bij de RTUK kunnen ze er niet mee lachen. Het Turkse overheidsorgaan is vooral boos om het feit dat de clip op een vroeg uur uitgezonden werd. “We kregen daarover meldingen van ouders, omdat hun kinderen de beelden hadden gezien”, zegt de regulator. Dat schrijven de kranten van de Persgroep.

Bijna 59 miljoen keer bekeken

De televisiezenders in kwestie hebben inmiddels fikse boetes gekregen van de RTUK. De bedragen zouden oplopen tot twee procent van de advertentie-inkomsten.

Maar voor Hadise is dit goed nieuws, want de populariteit van Sifir Tolerans ging sinds de controverse de lucht in. Op YouTube werd de clip al bijna 59 miljoen keer bekeken.

Gesponsorde artikelen