Tussen 23 en 26 september kan je weer voor 5,5 EUR naar de film, dit zijn onze 4 aanraders voor de BNP Parbias Fortis Movie Days

Tussen 23 en 26 september kan je weer voor 5,5 EUR naar de film, dit zijn onze 4 aanraders voor de BNP Parbias Fortis Movie Days

De doorwinterde cinemabezoeker gaat de volgende dagen opmerken dat het drukker zal zijn dan gemiddeld in zijn favoriete cinema. Het is weer die tijd van het jaar: BNP Paribas Fortis lokt iedereen weer naar de film voor amper 5,5 EUR en een pak avant-premières. Wij selecteerden de 4 meest veelbelovende nieuwe films. Vier aanraders voor vier dagen, dat lijkt ons perfect haalbaar.

Om één en ander makkelijker te maken spelen vanaf dit jaar alle films op dezelfde dagen en dezelfde uren in alle deelnemende bioscopen. Overigens, ook alle andere films op het programma kosten van zondag tot woensdag maar 5,50 EUR.

1. Wij (zondag 23/09, 20u)

Een hele jonge veelbelovende cast speelt de hoofdrol in de verfilming van Wij, naar de gelijknamige roman van Elvis Peeters uit 2009. Het verhaal speelt zich af tijdens een erg hete zomer – eentje zoals we net achter de rug hebben – waarbij acht tieners met opspelende hormonen op zoek gaan naar seks en spanning om hun verveling te doorbreken. Aanvankelijk is het allemaal leuk en lichtvoetig, maar al snel loopt één en ander mis en mondt hun doorbreken van de verveling uit in het maken van pornofilmpjes, prostitutie en chantage. En dat kan natuurlijk niet zonder tragische gevolgen blijven.

2. Een sneak preview (maandag 24/09, 20u)

Het leven is aan de durvers. Op maandag staat er een sneak preview geprogrammeerd waarvan wij ook geen enkel idee hebben wat er achter schuilt, maar van de belofte van – en we citeren – “een wereldpremière waar filmliefhebbers naar uitkijken, een film waar over geschreven zal worden, van een groot regisseur met een schitterende cast” worden ook wij heel nieuwsgierig.

3. A Simple Favor (dinsdag 25/09, 20u)

Anna Kendrick doet mee en dat is op zich al genoeg reden om te gaan kijken, maar we verwachten echt wel iets van deze A Simple Favor.Wie de trailer bekijkt zou een komische film kunnen verwachten, maar Anna Kendrick maakte onlangs in The Daily Show duidelijk dat het dat niet helemaal is. “I kept waiting for the joke and I was terrified the whole time” vatte presentator Trever Noah het samen.

In A Simple Favor gaat de moeder en vlogster Stephanie (Anna Kendrick) op zoek naar Emily (Blake Lively) wanneer die plots verdwijnt. Dit is dus geen komedie, maar een sexy en gestileerde thriller vol verrassingen, verraad, geheimen, liefde, moord en wraak.

4. The House That Jack Built (woensdag 26/09, 20u)

Er is een nieuwe film van Lars Von Trier en dus valt er controverse te verwachten.Tijdens de première van The House That Jack Built op 14 mei tijdens het filmfestival van Cannes verlieten een honderdtal toeschouwers de zaal omdat ze de film te schokkend en “walgelijk” vonden. De regisseur kreeg van degenen die bleven een staande ovatie van een minuut of zes, anderen noemden het dan weer de slechtste film van het jaar.

Heel uiteenlopende meningen dus en dan is er maar één oplossing: zelf gaan kijken. The House That Jack Built gaat over een buitengewoon intelligente seriemoordenaar (Jack, een rol van Matt Dillon) die ons vertelt wie hij is, wat hij doet en hoe hij denkt. Hij neemt ons mee op een reis door twaalf jaar van z’n leven en de moorden die hem maakten tot wat hij nu is: een gruwelijke filosoof.

Veel plezier!

Gesponsorde artikelen