TW Classic maakt volledige line-up bekend: Anouk, Skunk Anansie en meer

TW Classic maakt volledige line-up bekend: Anouk, Skunk Anansie en meer

De festivalorganisatie van TW Classic heeft z’n volledige affiche bekend gemaakt. Onder andere Anouk, Skunk Anansie en John Butler Trio komen langs. Afspraak in Werchter op zondag 14 juli.

Eerder werden Bon Jovi en John Fogerty al aangekondigd voor TW Classic. Nu is de rest van de line-up bekend gemaakt. Anouk, Skunk Anansie, John Butler Trio, Switchfoot en Jimmy Barnes komen naar het festival.

Anouk is naast Golden Earring en Doe Maar een van dé grootste rockacts van Nederland. Ze werd in 1995 ontdekt door Golden Earring-zanger Barry Hay. Met de hit Nobody’s Wife werd ze binnen de kortste keren een internationaal fenomeen. Maar ook bij ons blijft ze enorm populair. Haar plaat ‘Hotel New York’ heeft alleen al in de Benelux meer dan 275.000 exemplaren verkocht. Vorig jaar kwam Anouk met haar eerste Nederlandstalig nummer naar buiten: Het is klaar. Wij verwachten ons vooral aan kleppers zoals Girl, Michel, Lost, R U Kiddin’ me, Home is in my head en Good God.

(Zo ziet de affiche van Rock Werchter 2019 er tot nu toe uit.)

Skunk Anansie

Ook Skunk Anansie werd groot in de jaren 90. De band heeft z’n succes vooral te danken aan de frontvrouw Skin. Ze heeft niet alleen een stem als een klok, maar is ook kaalgeschoren, zwart, biseksueel en heeft radicale sympathieën. Ter gelegenheid van hun 25ste verjaardag brachten ze pas nog de nieuwe plaat ’25Live@25′ uit. Skunk Anansie trad tussen 1996 en 2016 al vijf keer op in Werchter. Wij kijken al uit naar kleppers zoals Weak, Hedonism, I can dream en Charlie big potato.

(Dit is de line-up van Bospop 2019 met onder andere Snow Patrol, Sting en John Fogerty.)

Camping en tickets

Nieuw dit jaar is dat je nadat je flink doorgezakt hebt, kan blijven kamperen op TW Classic. The Hive My Space opent op zondag 14 juli om 10 uur en sluit op maandag 15 juli rond de middag. Een overnachting voor twee personen kost 40 euro zonder tent en 50 euro met de huur van een tent.

TW Classic 2019 vindt plaats in het Festivalpark van Werchter op zondag 14 juli. Tickets zijn hier beschikbaar.

(Deze acts mag je verwachten op Werchter Boutique 2019.)

Dit zijn de 25 beste Europese festivals van 2019.

Gesponsorde artikelen