Left Right
scrollTop top

Twee badgasten dood na noodlanding vliegtuig op strand vol toeristen in Portugal 


Twee badgasten dood na noodlanding vliegtuig op strand vol toeristen in Portugal 

Een noodlanding van een sportvliegtuigje op een Portugees strand heeft aan twee mensen het leven gekost, een meisje van 8 en een man van 56.

Het vliegtuigje moest ter hoogte van een strand bij Almada, ongeveer 30 kilometer ten zuiden van Lissabon, een noodlanding maken omdat de linkervleugel was afgebroken.

Er waren honderden badgasten op het strand toen het ongeluk gebeurde. Ooggetuigen zeggen dat veel mensen de zee in renden om de Cessna te ontwijken. “Het gebeurde allemaal zo snel dat het niet iedereen lukte op tijd weg te zijn”, vertelt een getuige aan de Portugese krant Público.

De twee inzittenden van het toestel mankeerden niets.

Het blijkt te gaan om een ervaren lesgever (“met duizenden vluchturen”) en iemand die aan het leren vliegen was. De politie moest hen beschermen van boze strandgangers die hen bedreigden. De piloot en zijn student zijn voor verhoor meegenomen.

Volgens een luchtvaartexpert die wordt opgevoerd in de Portugese kranten, had de piloot zijn vliegtuig moeten neerzetten in het water. De kans dat de Cessna en de inzittenden daarbij omkwamen was groter, maar anderzijds bracht de piloot honderden mensen in gevaar door op het strand zelf te landen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810