Twee Belgen getroffen door Griekse bosbranden zijn veilig, van drie anderen nog geen nieuws

Twee Belgen getroffen door Griekse bosbranden zijn veilig, van drie anderen nog geen nieuws

Twee van de vijf Belgen die door de bosbranden in Griekenland nog niets van zich hadden laten horen, zijn veilig en wel. Dat tweet minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR). Van drie andere Belgen die in de regio wonen, is nog niets geweten.

Goed nieuws dus over twee van de vijf nog vermiste Belgen. Gisteren is een andere Belgische toerist helaas om het leven gekomen, nadat hij niet op tijd uit zijn hotel kon worden geëvacueerd. Er waren toen nog vijf andere landgenoten die geen teken van leven hadden gegeven. Buitenlandse Zaken probeert met hen in contact te komen, en twee van hen zijn dus veilig en wel. De overleden man liet overigens nog een zoontje achter, maar hij is naar het ziekenhuis gebracht en zou buiten levensgevaar zijn.

Spookstad

Drie andere Belgen zijn voorlopig nog vermist. De chaos is groot rond de Griekse hoofdstad Athene. Zeker 81 mensen zijn om het leven gekomen en meer dan 1.500 huizen zijn door de vlammen verwoest. In de stad Mati staat zelfs zo goed als niets meer recht. Waarschijnlijk gaat het dodental de komende dagen nog fors toenemen. In het beste geval schatten ze dat zo’n honderd mensen in de bosbranden zijn omgekomen. De brandweer gaat nu van huis tot huis op zoek naar vermiste mensen. Pas over enkele dagen zullen we weten hoeveel slachtoffers er officieel zijn.

Mati wordt door ooggetuigen vergeleken met Hiroshima. Overal staan uitgebrande autowrakken tussen de ruïnes van huizen. Hieronder zie je de beelden van de verschrikkelijke ravage:

EPA
EPA
EPA
EPA
EPA
EPA

Gesponsorde artikelen