Twee ‘Game of Thrones’-prequels zouden gaan over de Targaryens

Twee ‘Game of Thrones’-prequels zouden gaan over de Targaryens

‘Game of Thrones’ loopt op z’n einde, maar er zijn al plannen voor verschillende prequels. Eentje daarvan kreeg al groen licht. De prequel ‘The Long Night’ zal dieper ingaan op het verhaal van de Night King. Maar nu heeft ‘Game of Thrones’-bedenker, George R.R. Martin, meer informatie gegeven over twee andere prequels. 

George R.R. Martin is al zo’n zeven jaar aan het schrijven aan het volgende boek uit de A Song of Ice and Fire-reeks, maar ondertussen blijft hij natuurlijk ook sterk betrokken bij Game of Thrones, de HBO-reeks die gebaseerd is op zijn boekenreeks. Het laatste seizoen van die reeks zal volgend jaar uitgezonden worden, waarna er mogelijk nog verschillende prequels zouden verschijnen.

The Long Night

De eerste prequel van Game of Thrones en de enige die al groen licht kreeg, is de prequel die luistert naar de voorlopige naam The Long Night. Deze prequel zal ons meer vertellen over de geschiedenis van de Night King en zijn White Walkers.

Voor die prequel zullen de opnames binnenkort van start gaan en met Naomi Watts en Josh Whitehouse werden zelfs al de eerste acteurs voor die reeks gecast. En de actrices Denise Gough en Sheila Atim zouden in overleg zijn met de productie voor twee andere rollen. Maar The Long Night is maar één van de in totaal zeven prequels die voorgesteld werden.

Fire and Blood

In een interview met The Guardian gaf George R.R. Martin, de auteur van de boekenreeks A Song of Ice and Fire, meer informatie over twee andere mogelijke prequels. Deze zijn voor alle duidelijkheid nog niet bevestigd en zouden er dus misschien ook nooit komen.

Twee van die prequels zouden namelijk gaan over de Targaryens, de familie van Daenerys en Jon Snow dus. “Het zullen geen traditionele spin-offs zijn”, liet Martin weten. “Je zal geen verdere avonturen van Arya, Sansa of Jon Snow zien, je zal teruggaan in de tijd. De andere vier prequels zijn verspreid over de hele map en minstens twee bevatten enkel materiaal uit Fire and Blood. Maar deze hebben nog geen groen licht gekregen.” Fire and Blood is het boek dat op 20 november 2018 uitkomt en het verhaal vertelt van de veroveringen door Aegon the Conqueror, naar wie Jon Snow dus eigenlijk vernoemd is. (Je kan dit boek hier al pre-orderen.)

Laatste twee boeken

Ondertussen is George R.R. Martin nog steeds aan het schrijven aan het volgende boek uit de reeks A Song of Ice and Fire, getiteld The Winds of Winter. Daar is hij al sinds 2011 aan bezig, maar de releasedatum is al meermaals verschoven.

“Ik ben er al enkele jaren mee aan het sukkelen”, vertelde hij in het interview met The Guardian. “The Winds of Winter is niet een roman, maar een dozijn romans, met elk een eigen protagonist, een eigen cast van bijrollen, antagonisten, bondgenoten en geliefden rond hen, en al deze romans zitten op een complexe manier met elkaar verweven in een strijd tegen de tijd. Het is een heel, heel grote uitdaging.” Maar binnenkort krijgen we dus wel een nieuw boek. “Fire and Blood was in vergelijking met The Winds of Winter heel makkelijk. Niet dat het makkelijk is – ik heb er nog steeds jaren over gedaan – maar het is makkelijker.”

Gesponsorde artikelen