Twee ‘Harry Potter’-sterren delen de spotlight in ‘Origin’ op YouTube Premium

Twee ‘Harry Potter’-sterren delen de spotlight in ‘Origin’ op YouTube Premium

‘Harry Potter’-sterren Tom Felton en Natalia Tena hebben hun faam te danken aan de tovenaarsleerling, maar nu ze van Hogwarts afgestudeerd zijn, verschijnen ze toch weer samen op het kleine scherm. Het hele kleine scherm, om precies te zijn: Tena en Felton hebben hoofdrollen in ‘Origin’, één van de eerste grootste reeksen op ‘YouTube Premium’. ‘Origin’ gaat in premiere op 14 november.

My father will hear about this: als het van YouTube afhangt, zal niet alleen je vader over Origin horen, maar echt iedereen. De nieuwe serie moet één van de speerpunten van YouTube Premium worden, de Netflix Originals van YouTube, zeg maar. Daarvoor hebben ze de grote kanonnen ingezet: Tom Felton en Natalia Tena trekken de boel op gang.

Kijk hier naar de trailer voor Origin!

Tom Felton, uiteraard vooral bekend als Draco Malfoy uit Harry Potter, speelt Logan in Origin. De scifireeks gaat over een ruimteschip dat onderweg is naar een gekoloniseerde planeet. Waarom zou je naar daar vertrekken? Omdat je er volledig opnieuw kan beginnen: zonder verleden, zonder geschiedenis en al je fouten worden gewist.

Origin

Maar zoals het hoort, duiken er problemen op. Het ruimteschip waar Logan en Lana (Natalie Tena, Tonks uit Harry Potter) op zitten, valt halverwege de reis stil. De passagiers zijn achtergelaten, de crew verdwenen. En dan wordt het wel héél interessant waar de origines van iedereen liggen.

Dat zorgt voor een scenario dat De Mol waard is: de passagiers van het ruimteschip zijn op elkaar aangewezen om te overleven, maar één van hen blijkt niet te zijn wie die zegt dat ie is. Hoe los je dat op als je los in de ruimte rondzweeft? Wie vormt allianties en vooral: wat zijn je origines?


Tom Felton

Tom Felton speelde al in The King and I en meer films voor hij uiteindelijk gecast werd op tienjarige leeftijd als het ettertje Draco Malfoy in Harry Potter. De aartsvijand van Harry Potter probeert die laatste alsmaar in de luren te leggen, maar wordt dan zelf ingeschakeld door Lord Voldemort. Draco overleeft de slag rond Hogwarts en kan zijn vrede vinden, maar schrijfster J.K. Rowling is eigenlijk niet zo blij met de reactie van de fans op Draco.

Want hoewel Draco natuurlijk ook maar het kind van zijn ouders is, denkt ze dat te veel vrouwen Draco willen repareren of het goede in hem willen zien, terwijl hij ook echt gewoon slechte keuzes maakt.

Natalia Tena mocht dan weer in de huid kruipen van de metamorphmagus Nymphadora Tonks in de laatste vijf Harry Potter-films en Osha in Game of Thrones. YouTube haalt dus echt wel de grote namen van stal voor deze reeks. Origin gaat op 14 november in première op YouTube Premium (YouTube Red), de betalende dienst van YouTube.

Gesponsorde artikelen