Left Right
scrollTop top

Twee jaar geleden scoorde Chadli deze geniale counter tegen Japan: geniet nog eens na


Nacer Chadli Japan WK voetbal 2018
© Isopix

Het is vandaag exact twee jaar geleden dat de Rode Duivels op het wereldkampioenschap voetbal Japan versloegen in de achtste finale. Die wedstrijd zal bij alle voetbalfans voor altijd herinnerd worden als de match van de geniale counter in de allerlaatste minuut.

Exact twee jaar geleden, iets voor 22 uur, verkeerde heel België in extase. Nacer Chadli had zonet de 3-2 gescoord in de achtste finale van het WK voetbal tegen Japan en de Rode Duivels op die manier een plaats in de kwartfinale bezorgd. Meteen was voor veel voetbalfans een lange feestnacht ingezet.

0-2-achterstand

Nochtans was de voetbalavond helemaal niet goed begonnen. Na een makkelijke poulefase begon België nogal slap aan de wedstrijd tegen Japan en na 52 minuten keek het aan tegen een 0-2-achterstand. Genki Haraguchi en Takashi Inui deden de Belgische voetbalfans bijna wanhopen.

Op het uur vond bondscoach Roberto Martinez het tijd om in te grijpen. Hij haalde Yannick Carrasco en Dries Mertens naar de kans en bracht met Marouane Fellaini en Nacer Chadli meer lengte in de ploeg. Nog geen tien minuten later stond het alweer gelijk dankzij kopbaldoelpunten van Jan Vertonghen en Fellaini.

Chadli op de counter

Maar toen moest het mooiste moment van de avond nog komen. Terwijl iedereen zich al op leek te maken voor verlengingen, trok Japan massaal naar voren voor een corner. Thibaut Courtois plukte die bal echter simpel uit doel en gaf hem mee in de loop van Kevin De Bruyne. Die perste er een enorme spurt uit en paste dan naar Thomas Meunier op de flank.

Die koos voor een gemeten voorzet naar de inlopende Romelu Lukaku, maar in een geniale ingeving besloot de spits de bal door te laten voor Nacer Chadli, die het leer vervolgens voorbij doelman Eiji Kawashima in doel schoot. Meteen stond de 3-2-eindstand op het bord en mocht België zich opmaken voor een kwartfinale tegen Brazilië.

Ook de FIFA viert de comeback van de Rode Duivels twee jaar geleden

Geniet hier van de counter op music uit Titanic

Bekijk hier de samenvatting van de volledige match België – Japan


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810