Twee mannen opgepakt met vergaande plannen voor een aanslag tijdens presidentsverkiezingen in Frankrijk

Twee mannen opgepakt met vergaande plannen voor een aanslag tijdens presidentsverkiezingen in Frankrijk

Frankrijk zou ontsnapt zijn aan een nieuwe aanslag. Vanmorgen zijn in Marseille twee mannen opgepakt die plannen zouden hebben gehad voor een aanslag een van de komende dagen naar aanloop van de presidentsverkiezingen. Bij huiszoekingen werden wapens en materiaal voor explosieven gevonden.

De Franse presidentsverkiezingen naderen hun ontknoping en dus staan ook de veiligheidsdiensten op scherp. Die waren sinds vorige week twee mannen van 23 en 29 jaar op het spoor die gekend zijn bij het gerecht nadat ze tijdens een verblijf in de gevangenis geradicaliseerd zouden zijn.

Het duo zou volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken Matthias Fekl plannen gehad hebben voor een aanslag een van de komende dagen. Hun foto’s waren al doorgeven aan het veiligheidsteam van alle belangrijke presidentskandidaten. Wie of wat precies het target was is niet geweten, maar de meeste Franse bronnen spreken van de centrumrechtse kandidaat François Fillon.

De twee mannen zijn enkele minuten na elkaar opgepakt in Marseille en bij huiszoekingen zijn explosieven en wapens gevonden. Komende zondag gaan de Fransen stemmen voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen. Zo’n 50.000 mensen van de veiligheidsdiensten zijn die dag gemobiliseerd om incidenten te vermijden.

Gesponsorde artikelen