Twee nieuwtjes over Assassin’s Creed bekend

Twee nieuwtjes over Assassin’s Creed bekend

Ubisoft geeft een releasedatum vrij voor de gratis Dead Kings-uitbreiding voor Assassin’s Creed Unity. Daarnaast deelt filmdistributeur Fox ook de nieuwe releasedatum van de beruchte film mee.

Dead Kings, dat normaal 15 euro zou kosten, is gratis voor alle gamers die Assassin’s Creed Unity in hun bezit hebben. Uitgever en producent Ubisoft doet die geste als goedmakertje voor de vele haperingen en glitches die gamers aanvankelijk tegenkwamen in de nog niet voldoende gepatchte game. Wie de DLC al op voorhand betaalde, via een speciale editie of een seizoenspas, krijgt gratis een andere Ubisoft-game.

“Dead Kings is vanaf 13 januari 2015 gratis beschikbaar voor Xbox One en Windows PC en vanaf 14 januari voor de PlayStation 4”, luidt het. “In deze gratis downloadbare campagne gaat het verhaal van Arno verder na zijn avonturen in Assassin’s Creed Unity. Zodra hij beschikbaar is, wordt de Dead Kings-DLC zichtbaar als add-on in de Xbox One Marketplace, PlayStation Store en op Uplay en Steam voor PC-spelers. Er verschijnt ook een link in het in-game menu”, klinkt het.

Verhaal

Arno Dorian gaat nieuwe uitdagingen aan in het roerige Saint Denis, een verpauperde stad met een mysterieuze en uitgebreide ondergrondse waar de cryptes van de overleden koningen zich bevinden. “In deze op zichzelf staande missies zullen spelers de troebele dieptes van de Basiliek verkennen en tegen meedogenloze tegenstanders vechten om de duistere geheimen van de stad bloot te leggen”, klinkt het. “Arno zal zich wapenen met het nieuwe guillotinegeweer, een dodelijk explosief wapen voor korte- en langeafstandsaanvallen. Naast de hoofdmissies zullen spelers nieuwe openwereldactiviteiten ontdekken zoals schattenjachten, moordmysteries en contracten, maar ook nieuwe coöpmissies. Extra wapens, uitrustingen, vaardigheden en outfits kunnen vrijgespeeld worden en gebruikt in de basisgame.”

Film

Over de Assassin’s Creed-film laat distributeur Fox weten dat die verschijnt op 21 december 2016. Jawel, zéstien! En dat terwijl de film oorspronkelijk stond gepland voor augustus van dit jaar, meldt The Verge. Michael Fassbender speelt alvast mee in de prent die wordt geregisseerd door Justin Kurzel. De Australische regisseur regisseerde de voorbije jaren Snowtown en The Turning.

Gesponsorde artikelen