Twee Rode Duivels bij beste dribbelaars in ‘FIFA 19’, maar verdient Hazard geen hogere rating?

Twee Rode Duivels bij beste dribbelaars in ‘FIFA 19’, maar verdient Hazard geen hogere rating?

De Rode Duivels scoren enorm goed in ‘FIFA 19’. Zo stonden er met Kevin De Bruyne en Eden Hazard niet alleen twee spelers in de top tien van beste spelers in het spel, maar nu blijkt dat EA in de Belgen ook goede dribbelaars ziet. Want naast de ongenaakbare Eden Hazard krijgt ook Dries Mertens een plaatsje bij de tien beste dribbelaars!

Het is nog even wachten op de release van de nieuwe FIFA-game, maar ondertussen kennen we wel de rating van alle spelers in het spel al. Zo plaatste EA Sports twee Rode Duivels in hun lijstje van tien beste spelers. Eden Hazard en Kevin De Bruyne mogen zich, beiden met een score van 91, respectievelijk de zesde en vijfde beste speler in het spel noemen.

Beste dribbelaars

Maar het gaat uiteraard om meer dan enkel de algemene rating. Meteen zochten fans dan ook naar snelste speler, de sterkste speler of de beste dribbelaar. En ook voor die laatste rating scoren de Belgen heel goed. Natuurlijk vinden we dribbelkont Eden Hazard terug op het lijstje van beste dribbelaars, maar met Dries Mertens hebben we nog een tweede landgenoot in de top tien. Met een score van 90 is hij de tiende beste dribbelaar van FIFA 19.

Eden Hazard scoort zelfs nog beter. Hij kreeg van EA een ‘Dribbling’-rating van 94. Daarmee moet hij enkel Neymar (95) en Lionel Messi (96) laten voorgaan. Hazard is dus de op twee na beste dribbelaar. Daar zal de kleine dribbelkont ongetwijfeld blij mee zijn, maar vele fans vragen zich af of hij niet bovenaan het lijstje moet prijken.

Eden Hazard vs. Lionel Messi

Kapitein Eden Hazard had een grote hand in het succes van de Rode Duivels op het wereldkampioenschap afgelopen zomer in Rusland. Hij speelde op een enorm hoog niveau en hielp België zo mee aan een historische derde plaats (waarna hij zichzelf meteen beloonde met een welverdiende hamburger). Hazard viel vooral op door zijn vele dribbels (al viel hij bij vele vrouwelijke fans ook om een andere reden op …).

De oudste van de Hazards maakte zo gemiddeld 6,9 gelaagde dribbels per match, meer dan eender welke andere speler. Lionel Messi kwam met 5,8 geslaagde dribbels per 90 minuten wel heel dicht bij de sterke Belg. Wereldkampioen Kylian Mbappé (die na de wedstrijd tegen België door vele voetbalfans werd uitgespuwd) volgde op korte afstand met 5,7 geslaagde dribbels per match.

Maar dat was niet de enige statistiek waar Eden Hazard er duidelijk bovenuit stak. De Belg maakte ook de meeste dribbels in totaal, dribbelde gemiddeld de meeste meters voorwaarts (75 meter per wedstrijd) van alle spelers en had het hoogste slaagpercentage als het op dribbels aankwam.

Maar ook over het hele seizoen bekeken doet Hazard het een pak beter dan nummer één Lionel Messi als het op dribbelen aankomt. Met een totaal van 160 dribbels doet hij nipt beter dan de Argentijn (157, al deed hij dat wel in een wedstrijd minder) en met een slaagpercentage van maar liefst 82,47 procent laat hij Messi (69,47 procent) ook daar ver achter zich.

Waar is Cristiano Ronaldo?

Een score van 94 is helemaal niet slecht natuurlijk, maar dat hij Lionel Messi en Neymar (die op het WK vaak de wind van voren kreeg door zijn vele theatrale vallen) voor zich moet dulden, zal voor Hazard toch wel een beetje steken. Hij mag zich echter wel een betere dribbelaar noemen dan die andere superster, Cristiano Ronaldo. De deze zomer naar Juventus getransfereerde Ronaldo prijkt dan wel op de cover van het spel, er was voor hem geen plaats in het lijstje van beste dribbelaars.

Met een rating van 90 scoort hij wel even goed als Dries Mertens maar hij is dus net niet goed genoeg om het tot in de top tien te schoppen. Al zal het de Portugees weinig deren, want hij mag zich met een algemene rating van 94 wel de beste voetballer in het spel noemen.

Wil je de dribbelkunsten van Eden Hazard zelf eens uittesten? Lees dan hier hoe je de FIFA 19-demo kan downloaden of pre-order gewoon het volledige spel!

Gesponsorde artikelen