‘Twee tot de Zesde Macht’ komt terug, maar met nieuwe presentator die Bart De Pauw moet doen vergeten

‘Twee tot de Zesde Macht’ komt terug, maar met nieuwe presentator die Bart De Pauw moet doen vergeten

Eén heeft een vervanger voor Bart De Pauw gevonden: vanaf nu gaat ‘Dagelijkse Kost’-kok Jeroen Meus de zondagavondquiz ‘Twee tot de zesde macht’ presenteren. Het programma werd in november tijdelijk geschrapt nadat De Pauw in opspraak gekomen was wegens seksueel overschrijdend gedrag.

De legendarische VRTquiz Twee tot de zesde macht wordt ten vroegste begin 2019 weer uitgezonden. Dat meldt de VRT zelf. Tot het zover is, zal Dagelijkse Kost-kok Jeroen Meus intensief klaargestoomd worden om de rol van presentator en quizmaster op zich te nemen.

Meus verscheen eerder al in Twee tot de zesde macht, maar wel als deelnemer. Hij heeft momenteel nog geen ervaring als quizmaster. Naast Dagelijkse Kost is Jeroen Meus bekend van het programma Met Meus en vork, de reportagereeks Goed volk en de kookboeken Koken met gezond verstand, Dagelijkse Kost en Plat Préféré.

Koeken Troef! terug naar Reyerslaan

Opmerkelijk: de VRT heeft de samenwerking met Koeken Troef! hervat, het productiehuis van De Pauw en zijn vrouw. De Pauw zelf mag niet meer als schermgezicht op de VRT komen.

Zijn exclusiviteitscontract werd niet verlengd omdat een tiental vrouwen hem in november vorig jaar van seksueel grensoverschrijdend gedrag hadden beschuldigd.

Afleveringen met De Pauw in geschrapt

Ook zal er een aflevering van het nieuwe één-programma Het Collectief Geheugen geschrapt worden, omdat De Pauw erin voorkwam als gast. De opnames vonden in oktober 2017 plaats, een paar weken voor De Pauw onder vuur kwam te liggen.

Het Collectief Geheugen komt vanaf 27 januari op één. Kapiteins Maaike Cafmeyer en Jacques Vermeire bekijken elke week welke beelden we al dan niet in ons collectieve geheugen moeten opnemen. De Pauw zou normaalgezien onder handen genomen worden door Maaike Cafmeyer.

Gesponsorde artikelen