Left Right
scrollTop top

Twee Trump-medewerkers die op rally in Tulsa waren, besmet met coronavirus


Donald Trump Tulsa rally
© Isopix

Twee medewerkers van de Amerikaanse president Donald Trump hebben positief getest op het coronavirus nadat ze aanwezig waren bij de rally in Tulsa. Die rally was de eerste sinds het begin van de coronacrisis en moest volgens Trump dus veilig kunnen plaatsvinden, maar dat pakte anders uit.

De rally van Trump in Tusla zal er eentje zijn die de Amerikaanse president niet snel zal vergeten. Nadat hij onverwacht getrakteerd werd op een zaal die maar voor een derde gevuld werd, duiken er nu ook coronabesmettingen op bij de mensen die aanwezig waren.

Twee besmettingen

Twee medewerkers van Trump hebben na de rally positief getest op het coronavirus. Zes andere medewerkers van de Amerikaanse president testten voor de bijeenkomst al positief en waren daardoor niet welkom op de rally.

Het was dus al bekend dat er een kleine uitbraak was van het coronavirus binnen het team van Donald Trump. Maar er werd daarbij benadrukt dat er geen mensen die positief testten aanwezig waren in Tulsa. Maar dat blijkt nu dan toch niet waar te zijn. De medewerkers droegen wel tijdens de volledige duur van de rally een mondmasker waardoor de verspreiding mogelijk werd tegengegaan.

Het is nog niet duidelijk met wie de medewerkers contact hebben gehad, maar de kans bestaat dat ze in contact kwamen met president Trump of vicepresident Mike Pence, die beiden aanwezig waren op de rally.

Team Trump niet aanklagen

De rally in Tulsa werd eerst met een dagje uitgesteld omdat hij oorspronkelijk samenviel met Juneteenth, de dag waarop het einde van de slavernij in de Verenigde Staten herdacht wordt. Maar ook op de nieuwe datum, kreeg de rally te maken met kritiek. Zo was het volgens lokale gezondheidsexperts nog te vroeg om een grote indoor bijeenkomst te houden.

Over dat risico was het team van Donald Trump duidelijk ook op de hoogte, want wanneer je gratis tickets bestelde voor de rally, moest je ermee akkoord gaan dat je Team Trump niet zou aanklagen wanneer je na de rally positief zou testen op het coronavirus.

Quasi lege zaal

Trump Tulsa
Isopix

Op dit moment komt het dus als een zege dat de zaal maar voor een derde gevuld was. Van de in totaal 19.000 mensen die een ticket gereserveerd hadden, kwamen er uiteindelijk maar 6.200 opdagen. En de reden daarvoor komt uit een eerder verrassende hoek.

K-popfans en TikTokkers reserveerden namelijk massaal tickets voor de rally, waardoor de organisatie zelfs geloofde dat er meer dan een miljoen mensen interesse hadden in een ticket. Maar al deze tickets werden dus gereserveerd met als doel om Trump voor een lege zaal te zetten en dat lukte hen uiteindelijk.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755