Twee uit rusthuis weggelopen senioren gevonden op Duits metalfestival Wacken Open Air

Twee uit rusthuis weggelopen senioren gevonden op Duits metalfestival Wacken Open Air

Twee oude rakkers die zaterdag gingen lopen in een verzorgingstehuis in Dithmarschen zijn na een lange zoekactie door de politie uiteindelijk gevonden op het metalfestival Wacken Open Air. Hoe de oude knarren, die volgens de politie “gedesoriënteerd” en “versuft” waren, de 40 km naar het festival aflegden is onduidelijk. 

De politie vond de twee om drie uur ’s nachts op het festival. Ze waren zaterdag “ontsnapt” uit een tehuis voor ouderen. Er was een grote zoekactie opgezet, die uren duurde, maar niks leek op te leveren.

Uiteindelijk bleken de twee heren zich te bevinden aan het Wacken Open Air-festival, waar ze volgens de politie “zich geweldig aan het amuseren waren”.

De twee amuseerden zich blijkbaar zo goed dat ze zich hevig verzetten toen de agenten hen in een taxi wilden steken naar het rusthuis. Uiteindelijk moesten ze onder politie-escorte weer naar Dithmarschen worden gebracht.

De leeftijden van de mannen zijn niet bekendgemaakt.

Grootste metalfestival ter wereld

Wacken Open Air (W:O:A) is het grootste metalfestival ter wereld. Het vindt plaats in het kleine dorpje Wacken in Sleeswijk-Holstein, Noord-Duitsland. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd tijdens de eerste week van augustus.

Sinds 2007 verkocht het festival telkens uit. Daarmee kan Wacken Open Air ondertussen rekenen op meer dan 85.000 aanwezigen (waarvan 10.000 genodigden, dorpsbewoners en vrijwilligers). In die periode groeide het aantal bands van 70 tot meer dan 170 verspreid over acht podia.

Gesponsorde artikelen