Left Right
scrollTop top

Twee weken na bloedbad Vegas weten we nog steeds … niks


Twee weken na bloedbad Vegas weten we nog steeds … niks

Bijna twee weken na de aanslag op een countryfestival in Las Vegas heeft de politie nog steeds geen idee wat het motief van de 64-jarige schutter, Stephen Paddock, was. Er zijn ondertussen meer dan 2.000 tips nagetrokken, honderden getuigen gehoord en meer dan duizend bewijsstukken werden verzameld. Er duiken alleen maar nieuwe dingen op die nog meer vragen oproepen. Zo blijkt dat Paddock kerosinetanks op de luchthaven wou opblazen.

Bij de aanslag vielen 58 dodelijke slachtoffers en raakten 546 mensen gewond. Van hen liggen nog 45 mensen in het ziekenhuis. Toen agenten de 32ste verdieping van het Mandalay-hotel hadden bereikt, van waaruit Paddock schoot, had hij al zelfmoord gepleegd.

Paddock schoot elf minuten lang op de feestgangers. Paddock had vooraf uitgerekend hoe hij de meeste slachtoffers kon maken.

Verder had hij in en buiten de hotelkamer camera’s opgehangen om in de gaten te houden of de politie in de buurt was. Hij plaatste één van die apparaten in een wagentje waarmee personeel eten naar kamers brengt.

Volgens de FBI is er geen reden om aan te nemen dat Paddock vanwege een bepaalde ideologie de aanslag pleegde.

Autopsie

Ook de autopsie op het lichaam van Paddock heeft nog niks opgeleverd. Op het eerste gezicht was er niks abnormaals aan zijn hersenen te zien. Het orgaan is verwijderd voor verder microscopisch onderzoek.

De sheriff van las Vegas ging tijdens een nieuwe persconferentie ook nog in op de volgorde van de gebeurtenissen. Paddock opende de avond van de aanslag ook het vuur op een bewaker van het hotel, maar het was onduidelijk of dit voor of na de schoten op de menigte gebeurde. Daarover was verwarring ontstaan.

Sheriff Lombardo, die tijdens de persconferentie af en toe geëmotioneerd was, zei dat de verwarring was ontstaan doordat hij zo snel mogelijk burgers wilde informeren over het incident. Suggestie dat de politie informatie achterhield wees hij van de hand.

Paddock schoot 200 kogels af op de bewaker. Die raakte gewond aan zijn been.

Vliegveld

Ook nieuw is dat Stephen Paddock heeft geprobeerd kerosinetanks van het nabijgelegen vliegveld op te blazen. Hij schoot vanuit zijn hotelkamer met speciale kogels die brand kunnen veroorzaken op de brandstofopslag 300 meter verderop.

De politie bevestigde op een persconferentie eerdere berichten over het doelwit van Paddock. Volgens de sheriff van Las Vegas was er maar een kleine kans dat Paddock in zijn opzet had kunnen slagen. Uit voorzorg zal toch worden gekeken of de opslag beter beveiligd moet worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810