Twee zware aardbevingen bij Lombok, maar tsunamiwaarschuwing is opgeheven

Twee zware aardbevingen bij Lombok, maar tsunamiwaarschuwing is opgeheven

Het eiland Lombok in Indonesië werd getroffen door twee zware aardbevingen. De krachtigste aardschok had een magnitude van 7 op de Schaal van Richter. Er zijn al zeker drie doden gevallen op het eiland en er gold ook een tsunamiwaarschuwing, maar intussen is die niet meer van kracht.

Rond zeven uur ’s avonds lokale tijd werd Lombok getroffen door twee zware aardbevingen met een magnitude van 6,8 tot 7. De beving aan de noordkant van het eiland, op een diepte van 10,5 kilometer, was zo intens dat de Indonesische autoriteiten nadien een tsunamiwaarschuwing gaven. De stranden werden geëvacueerd, maar na zo’n 90 minuten werd het alarm weer ingetrokken.

Beving gevoeld op Bali

Zowel op Lombok als Bali is het vliegverkeer volledig operationeel. “Er is lichte schade op de luchthavens door naar beneden gevallen plafondplaten, maar daarbij is niemand gewond geraakt”, melden de autoriteiten. Er heerste ook paniek onder de bewoners en toeristen op het eiland. De beving werd ook op Bali gevoeld.

Ring van Vuur

Lombok en Bali liggen in de beruchte Ring van Vuur rond de stille Oceaan. Het gebied is erg gevoelig voor aardbevingen en vulkaanuitbarstingen. In het hoefijzervormig gebied rond de Grote Oceaan, van Nieuw-Zeeland naar Zuid-Amerika, zijn er van alle 452 vulkanen zo’n 128 actief, waarvan er 65
gevaarlijk zijn. (Hier vind je trouwens de gevaarlijkste vulkanen ter wereld). In het verleden werd de regio ook regelmatig getroffen door een aardbeving.

Bekijk hieronder de videobeelden van de aardbeving:

Gesponsorde artikelen