Tweede seizoen Jessica Jones zal uitsluitend geregisseerd worden door vrouwen

Tweede seizoen Jessica Jones zal uitsluitend geregisseerd worden door vrouwen

Het goede nieuws is dat er een tweede seizoen op komst is van Jessica Jones, de schitterende superheldenreeks waarvoor Marvel en Netflix de handen in elkaar hebben geslagen. Het slechte nieuws is dat we daar nog op zullen moeten wachten tot 2018. Voor dit tweede seizoen wil Netflix een statement maken en zullen alle afleveringen door vrouwen geregisseerd worden.

Het is een steeds terugkerende discussie: vrouwen krijgen voor en achter de schermen nog steeds te weinig kansen in de televisie- en filmindustrie. Daarom wil de ploeg van Jessica Jones een statement maken in hun tweede seizoen, zo liet executive producer Melissa Rosenberg weten.

Ook in de film

Omdat Jessica Jones één van de sterkste vrouwelijke hoofdpersonages in tijden is en Marvel iets wil doen aan het feit dat vrouwen ondergerepresenteerd worden in de industrie willen ze een focus op vrouwelijke regisseurs en medewerkers.

Trouwens, ook voor de film Captain Marvel (een rol van Brie Larson, verwacht in 2019) heeft Marvel, voor de eerste keer wat hun filmfranchises betreft, voor een vrouwelijk regisseursduo gekozen: Niki Caro en Elisabeth Wood.

Gesponsorde artikelen