Left Right
scrollTop top

‘The Simpsons Movie’ krijgt een vervolg, al heeft Matt Groening geen goede herinneringen aan de eerste


© Disney

In 2007 zag de langverwachte The Simpsons-film het daglicht. Maar nu, meer dan elf jaar later, komt er ook een vervolg, dat heeft bedenker Matt Groening gezegd op Comic Con. Die wist meteen ook te vertellen dat het maken van die eerste film zo zwaar was voor de crew, dat “het bijna het einde van de serie betekende”.

Er komt wellicht een tweede langspeelfilm van The Simpsons. Dat heeft The Simpsons-bedenker Matt Groening alvast gezegd op Comic Con. Volgens hem wil Disney zo veel mogelijk geld slaan uit hun aankoop van 20th Century Fox, de Amerikaanse filmstudio die de franchise The Simpsons in handen heeft.

“Ik twijfel er niet aan dat er nog een tweede Simpsons-film zal komen”, zei Groening. “Disney wil waar voor haar geld.” Groening kon echter nog geen richtdatum meegeven. Het is ook nog niet geweten welke producers en scenaristen de film voor hun rekening zullen nemen.

“De eerste film heeft ons bijna het leven gekost”

The Simpsons bedenker Matt Groening
epa: Matt Groening

Groening, en de hele Simpsons-crew samen met hem, heeft niet meteen leuke herinneringen aan de eerste film. Die was dan wel een gigantisch succes, maar “het betekende bijna het einde van de serie”.

“Dit is echt waar. De eerste Simpons-film heeft ons bijna het leven gekost”, stelde hij. “We hadden geen B-team klaar om The Simpsons Movie te doen. Dus dezelfde mensen schreven, animeerden, spraken de stemmen in en deden de muziek als bij de Simpsons-serie. Dat was in 2007. We zijn er bijna van hersteld, bijna.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308