Left Right
scrollTop top

Tweede verdachte voor aanval op politieagenten bij Buckingham Palace opgepakt


Tweede verdachte voor aanval op politieagenten bij Buckingham Palace opgepakt

Er is nu ook een tweede man opgepakt voor de aanval op drie politieagenten nabij Buckingham Palace van afgelopen vrijdag. Hij wordt ervan verdacht de aanslag mee te hebben voorbereid. Een 30-jarige man reed vrijdagnacht richting een politieauto, op een niet toegelaten weg, en werd daarvoor aangesproken door de politie. Daarop haalde die een 1m20-lang zwaard boven. De drie agenten raakten lichtgewond.  

De antiterreureenheden van de politie hebben deze morgen een tweede man aangehouden in verband met de aanval op drie politieagenten van vrijdagavond. De 30-jarige man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de voorbereiding of het opzet van de aanslag. De reeds opgepakte 26-jarige man blijft aangehouden.

Die 26-jarige man reed vrijdagnacht met z’n wagen richting een politieauto op een niet toegelaten weg. Drie politieagenten stopten de man, waarop die een 1m20-lang zwaard bovenhaalde. De drie ongewapende agenten en de aanvaller zelf raakten daarbij lichtgewond. De aanvaller zou ook meermaals “Allahoe akbar” geroepen hebben. De politie kon de situatie snel onder controle brengen en de man oppakken. “Het werd al snel als een terroristisch incident gezien”, zei het hoofd van de politie Dean Haydon. Hoewel initieel werd gedacht dat de man alleen handelde, werd nu dus een vermoedelijke handlanger opgepakt.

“Dit is een duidelijke herinnering dat de terroristische dreiging in Groot-Brittannië er nog steeds is”, zei Haydon nog. Brits premier Theresa May bedankte via Twitter het daadkrachtige optreden van de politie.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810