Left Right
scrollTop top

Dit zijn de eerste beelden van tweedelige sci-fi film ‘Dune’ met onder andere Timothée Chalamet en Zendaya


Dune
© Warner Bros

Warner Bros. is de crème de la crème in de filmindustrie. En dat gaat het bedrijf binnenkort nog eens opnieuw bewijzen met een nieuwe klepper van formaat: Dune. De grootste film- en televisieproducent zal nog eind dit jaar de sciencefictionfilm uitbrengen en heeft hiervoor alvast een topcast verzameld. Eentje om naar uit te kijken dus!

Fans van sciencefiction, Star Wars en Game of Thrones: opgelet! Want normaal zal nog dit jaar de film Dune uitkomen. Het verhaal bevat namelijk wat gelijkenissen met deze twee succesreeksen. Maar omdat we nog even moeten wachten op de release, deelde het Amerikaanse tijdschrift Vanity Fair de eerste beelden van de film en die lijken alvast veelbelovend.

Dune

Dune is gebaseerd op de gelijknamige sciencefictionroman van Frank Herbert. De auteur bracht in 1965 het boek Dune uit. Tot aan zijn dood in 1986 werkte hij het boek uit tot een zesdelige reeks die hij de Dune Saga noemde. Na zijn dood werd de reeks door zijn zoon en een andere sciencefictionauteur afgewerkt. De verfilming ervan kent een zeer lange geschiedenis.

Dune heeft voor de aankomende film al twee afzonderlijke live-action bewerkingen gekregen. In 1984 regisseerde David Lynch Dune al eens, maar deze film werd als een flop beschouwd. In 2000 kreeg het boek een miniserie op de Amerikaanse zender Syfy. In 2008 raakte bekend dat Paramount Pictures plannen had om Dune te verfilmen, maar die zetten het project uiteindelijk stop in 2011. En nu zal regisseur Denis Villeneuve zich dus wagen aan een nieuwe verfilming.

Verhaallijn

Villeneuve wil een versie creëren die tot nu toe alleen in de verbeelding van de lezers heeft bestaan. De sleutel, vindt hij, was het doormidden breken van het uitgebreide verhaal. Als Dune in de bioscoop komt, zal het dus maar de helft van de roman vertellen. “Ik zou het er niet mee eens zijn om deze bewerking van het boek met één enkele film te maken”, vertelde Denis Villeneuve in Vanity Fair. “De wereld is te complex. Het is een wereld die zijn macht uit details haalt.” En daarom wordt Dune dus opgesplitst in twee delen.

Dune vertelt het verhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die de erfgenaam is van het Huis Atreides. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet van het universum reizen om de toekomst van zijn familie en zijn volk veilig te stellen. Op die planeet, die bekend staat als Dune, is de enige bron van de meest waardevolle grondstof in het universum te vinden: “the spice”. Deze unieke drug verlengt het menselijk leven, is geestverruimend en maakt zelfs ruimtereizen mogelijk. Maar al snel komt er een conflict tot stand over de exclusieve voorraad van deze kostbare bron. Enkel degenen die hun angst kunnen overwinnen, zullen overleven …

Sterrencast

De sciencefictionfilm bestaat uit een fantastische cast. Onder andere Timothée Chalamet (Call Me by Your Name), Rebecca Ferguson (Doctor Sleep) en Oscar Isaac (Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi) spelen mee. Maar dat is nog niet alles. Andere bekende sterren zijn: Jason Momoa (Aquaman), Zendaya (Euphoria), Dave Bautista (Guardians of the Galaxy-films) en Stellan Skarsgård, die onder andere een rol speelde in de Mamma Mia!-films. De opnames gebeurden vorig jaar van maart tot juli en vonden plaats in Boedapest, Hongarije en in Jordanië.

De release van Dune staat gepland voor 18 december 2020.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899