Tweeling die Emma speelde in ‘Friends’ is nu te zien in de horrorfilm ‘Us’

Tweeling die Emma speelde in ‘Friends’ is nu te zien in de horrorfilm ‘Us’

De nieuwste horrorfilm van Jordan Peele, ‘Us’, kan rekenen op een imposante sterrencast. Maar naast Lupita Nyong’o, Winston Duke en Elizabeth Moss zijn er nog twee andere opvallende actrices te zien: Noelle en Cali Sheldon, de tweeling die baby Emma speelde in ‘Friends’.

We hopen dat je al genoeg van je dag genoten hebt, want wij zijn hier om hem voor je te verpesten. Je zal je namelijk op slag hoogbejaard voelen als je weet hoe oud Emma uit Friends ondertussen geworden is. De baby van Ross en Rachel werd gespeeld door de tweeling Noelle en Cali Sheldon en die zijn nu te zien in de horrorfilm Us. Maar verwacht je niet aan een schattige tweeling, nee de dames zijn volwassen nu.

Emma uit Friends

De rol van Emma, de dochter van Ross en Rachel uit Friends, werd (net zoals Ben) gespeeld door een tweeling. Noelle en Cali Sheldon namen afwisselend de rol voor hun rekening. Emma werd geboren in de laatste aflevering van het achtste seizoen van Friends, dat voor de eerste keer uitgezonden werd in 2003. Ondertussen is dat dus al 16 jaar geleden en is baby Emma dus ook al 16 jaar oud.

Noelle en Cali zijn al die jaren natuurlijk niet stil blijven zitten. De tweeling speelde de afgelopen jaren verschillende rollen in voornamelijk kortfilms, maar met Us hebben ze dus een rol in een populaire film te pakken. Ze spelen er de tweeling Lindsey en Becca Tyler, geen grote rol, maar wel groot genoeg om te zien hoe de meisjes er nu uitzien. Noelle en Cali zijn ondertussen 16 jaar oud en zien er dus al helemaal volwassen uit. Als Friends dus nog steeds zou lopen, zouden we nu afleveringen krijgen als ‘The one where Emma gets her first boyfriend’ of ‘The one where Emma gets drunk’.

Denk daar dus maar even over na: Ross en Rachel zouden op dit moment met een puber in huis zitten, die waarschijnlijk goed bevriend is met de tweeling van Monica en Chandler, Erica en Jack, die nu 15 zouden zijn. En waarschijnlijk zullen ze de drieling die Phoebe op de wereld zette ook wel kennen. Want, hou je vast: Frank Jr. Jr., Leslie en Chandler zouden dit jaar 21 worden. Voel jij je plots ook zo oud?

Baby Emma zou nu dus zelf met haar vrienden in Central Perk koffie kunnen drinken. Let that sink in:

Us

Us is de nieuwe horrorfilm geregisseerd door Jordan Peele, die je kan kennen uit Key & Peele, maar ook heel wat stemmetjes voor z’n rekening neemt in series als Big Mouth en Bob’s Burgers. Binnenkort is hij ook te horen als het pluchen konijntje Bunny in Toy Story 4. Naast die rollen, is Peele de laatste jaren ook bezig met het regisseren en producen van films.

Us is niet de eerste film die hij regisseert, in 2017 was hij al verantwoordelijk voor de horrorfilm Get Out. Met die film wierp Peele hoge ogen en sleepte hij zelfs de Oscar voor Beste Screenplay in de wacht. Er werd dus reikhalzend uitgekeken naar zijn tweede film, Us. En ook die valt in de smaak. De acteerprestaties worden gelauwerd en ook de sfeersetting kan op veel lovende commentaar rekenen. De horrorfilms van Peele moeten het dan ook niet hebben van jumpscares en bloederige taferelen, de horror komt uit de anticipatie en de intensiteit van de personages.

Onze uitgebreide, maar spoilervrije review van Us vind je hier.

Gesponsorde artikelen