Left Right
scrollTop top

NBA-baas twijfelt aan heropstart seizoen nu coronagevallen toenemen


LeBron James John Wall NBA
© (Bron: EPA)

Komt er dan toch geen heropstart van het NBA-seizoen op 30 juli? Nu er steeds meer gevallen opduiken van NBA-spelers die positief testen op het coronavirus, twijfelt zelfs de grote baas Adam Silver of die datum wel realistisch is. Daarnaast zou de heropstart doorgaan in het complex van Disney World in Florida, een staat waar het virus nog volop slachtoffers blijft maken.

In een interview met het Amerikaanse tijdschrift Time geeft NBA-commissioner Adam Silver zijn twijfels aan over de geplande heropstart van het seizoen. Normaal zouden de 22 gekwalificeerde teams tussen 7 en 9 juli afzakken naar het complex in Orlando. “Als we één ding weten over dit virus, is dat het onvoorspelbaar kan zijn.” Onlangs liet hij verstaan dat een plotse stijging van het aantal besmettingen kan betekenen dat het seizoen alsnog niet doorgaat. Hoeveel dat aantal dan zou moeten inhouden, laat Silver over aan de experts. “We hebben een panel van wetenschappers, dokters en experts die met ons samenwerken.”

Adam Silver NBA
NBA-commissioner Adam Silver. (Bron: EPA)

Stijging aantal besmettingen

Vorige week testte de NBA 302 van haar spelers op corona. Zestien spelers testten positief. Maandag nog raakte bekend dat ook DeAndre Jordan en Spencer Dinwiddie van de Brooklyn Nets positieve testen aflegden.

Bovendien zou het seizoen van start gaan in het complex van Disney World in Florida. Net in die staat blijft het aantal besmette gevallen dagelijks stijgen met de duizendtallen. Toch beklemtoonde Adam Silver dat er weinig plekken zo veilig zullen zijn als het Disney-Complex. Spelers, personeelsleden en journalisten leven er in afzondering. Ook wie geen symptomen vertoont, zal regelmatig getest worden.

Voorvechters Black Lives Matter

Daarnaast woedt in de States al wekenlang sociale onrust na de dood van George Floyd. NBA-spelers nemen massaal het voortouw in de Black Lives Matter-protesten. Zo opperde sterspeler Kyrie Irving al dat het een goed idee lijkt om het seizoen niet meer van start te laten gaan. Op die manier kunnen spelers zich meer engageren voor het activisme.

Adam Silver zegt zich bewust te zijn van het probleem. Al gelooft hij dat de heropstart de spelers een kans zal geven om hun stem te laten horen. “Zowat 75 procent van de spelers zijn zwart, waarbij enkele van de bekendste zwarte mensen ter wereld zitten”, zegt Silver. “Ik begrijp dat ze hun stem willen laten horen.”

Eerder maakte ESPN bekend dat de NBA plant om BLM-boodschappen langs de zijlijnen van hun speelvelden te zetten.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  59.160.472
 • Aantal
  doden
  1.396.267
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  559.902
 • Aantal
  doden
  15.755