Twitter gaat inactieve accounts verwijderen

Twitter
GettyImages

Mensen die Twitter amper of nooit gebruiken, brengen daar beter snel verandering in. Het platform gaat namelijk inactieve accounts verwijderen. Twitter zal wel eerst een e-mail sturen naar mensen die amper hun account gebruiken.

Niet-fervente Twitteraars kunnen maar beter snel nog eens inloggen. Want het socialemediaplatform gaat accounts die amper of niet gebruikt worden, verwijderen. Het bedrijf zal wel nog mails sturen naar de personen in kwestie. Daarin staat dat je moet inloggen vóór 11 december.

“Geloofwaardige en accurate informatie”

Vanaf 12 december gaat Twitter dan over tot het effectief verwijderen van accounts die niet gebruikt worden. Op die manier wil Twitter het platform omtoveren tot een plek met meer geloofwaardige en accurate informatie waarop gebruikers kunnen vertrouwen. Dat vertelt Twitter aan de techsite The Verge.

twitter
Twitter

Gebruikers van het platform die al een half jaar niet meer hebben ingelogd op hun account zullen een mail krijgen. In die mail staat dat je moet inloggen en de gebruikersvoorwaarden moet accepteren om je account online te houden.

Opnieuw inloggen

Accounts die werken met automatische tweets, om nieuwsberichten te plaatsen bijvoorbeeld, zullen ook opnieuw moeten inloggen voor 12 december. Dat komt omdat Twitter niet kijkt naar de activiteit die plaatsvindt op het account, maar naar het actief inloggen.

Er zullen dus ongetwijfeld een aantal accounts verwijderd worden. Maar dat zal weinig invloed hebben op de belangrijkste statistieken van Twitter. Dat is het aantal dagelijks actieve gebruikers die advertenties te zien krijgen. Dat zijn er momenteel 145 miljoen.

Gesponsorde artikelen