Left Right
scrollTop top

Twitter gaat Instagram Stories achterna: ‘fleets’ verdwijnen na 24 uur


Twitter wil 'fleets' lanceren: posts die na 24 uur verdwijnen
© Twitter

Twitter wil inspelen op de populariteit van het story-fenomeen. Het bedrijf test namelijk een nieuwe feature waarmee gebruikers een tijdelijke tweet kunnen plaatsen. De nieuwe functie is op dit moment enkel in Brazilië te gebruiken, maar de kans op een wereldwijde release is er zeker.

Wat je vroeger enkel op Snapchat kon, kan je nu ook al een tijdje op Instagram en Facebook en binnenkort misschien zelfs op Twitter. Dat meldt de technologiewebsite Want. Het bedrijf test op dit moment een nieuwe feature genaamd fleets. Dat zijn tweets die zichzelf na 24 uur verwijderen.

Fleets vs. Instagram Stories

Twitter-wil-fleets-lanceren-posts-1-die-na-24-uur-verdwijnen1
Veel gelijkenissen tussen Fleets en Stories / Bron: Twitter

Voor de introductie van Instagram Stories, moesten alle berichten meteen op je feed. Na de komst van de Stories gingen gebruikers meer nadenken over wat ze wel of niet op hun openbaar profiel wilden plaatsen. Dat gaat op Twitter binnenkort ook zo zijn, als het bedrijf beslist om de fleets wereldwijd beschikbaar te maken. De nieuwe functie kan ons gebruik van Twitter dus enorm gaan beïnvloeden.

De fleets zullen net als Instagram Stories niet te zien zijn in je normale feed, maar bovenaan de app staan. Net zoals op Instagram kan je dan op het icoontje van de persoon duwen om fleet te kunnen zien. Die tijdelijke tweet is dan een foto of gif vergezeld door een stukje tekst. De fleets zullen wel niet openbaar zijn. Enkel je eigen volgers zullen je ‘verhaal’ kunnen zien, en dat is anders dan op Instagram, waar iedereen je verhaal kan zien als je profiel openbaar staat.

Of de fleets uiteindelijk overal beschikbaar worden, is nog niet duidelijk. Het bedrijf wil het eerst zelf uitgebreid testen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810