Twitter heeft een klein experimentje gedaan en gebruikers werden gek

Een kort experimentje op Twitter heeft heel wat boze reacties uitgelokt. Sommige mensen merkten op dat plots gefavoriete tweets van gebruikers die ze volgen op hun tijdlijn verschenen. En dat kan volgende de code van Twitter niet.

Eerst een woordje uitleg voor wie niet vertrouwd is met de mechanismen van Twitter. Er zijn eigenlijk vier dingen die je met een tweet kunt doen. Je kan zelf een tweet verzenden om een boodschap de wereld in te sturen. Je kan een tweet van iemand anders retweeten, zodat iedereen van jouw volgers die tweet eveneens kan zien. Je kan antwoorden op een tweet, wat eveneens een tweet is die vervolgens zichtbaar zal zijn op de tijdlijn van je volgers. En je kan een tweet ‘favorieten’, het sterretje dat je onder iedere post ziet staan.

Favoriet is nogal privé

Zo’n favoriet heeft voor iedereen een andere betekenis. Sommigen zeggen je hiermee dat je tweet cool is, anderen willen hem alleen bookmarken zodat ze hem later vlot terugvinden als dat nodig zou zijn. En soms is het ook een manier om te bevestigen dat je ergens mee akkoord gaat. Maar voor iedereen is een favoriet een manier om te zeggen dat je een tweet gezien hebt, maar het niet nodig vindt om erop te antwoorden. Een favoriet is altijd een beetje een privé-aangelegenheid geweest tussen jezelf en een andere Twitteraar. Dan hoort zoiets dus niet thuis op je tijdlijn waar iedereen het kan zien.

Even paniek dus, want aan de code van Twitter mag niet worden geraakt. Goed nieuws voor iedereen die schade geleden heeft: het was maar een experiment. Twitter probeert voortdurend nieuwe dingen uit en gaat op de reacties af om te zien of het al dan niet een goed idee was. We hebben een vermoeden dat de favorieten op je tijdlijn het niet gehaald hebben.

Niemand is geïnteresseerd in wat jij leuk vindt.

Snel even een tweet sturen om dat duidelijk te maken.

Hallo Twitter! Dat is dan toch hetzelfde als een retweet?

We zijn benieuwd of de breinen achter Twitter één van deze tweets gefavoriet hebben.

(Bronnen: Business Insider, TNW)
Meer
Lees meer...