Twitter zou met limiet van 20 tweets per dag komen (tenzij je betaalt voor Twitter Blue)

Gisteren kregen heel wat Twittergebruikers de boodschap dat ze hun dagelijkse limiet bereikt hadden en niet meer konden tweeten. Er bleek toen een algemeen probleem te zijn op Twitter, maar nu zijn er geruchten dat Twitter echt limieten wil invoeren. Deze gelden uiteraard alleen maar voor wie Twitter gratis gebruikt.

Sinds de overname van Twitter door Elon Musk lijkt er elke dag wel iets te veranderen op de app. Veel van die veranderingen hebben als doel om mensen te overtuigen om Twitter Blue te nemen en dus maandelijks 8 dollar (7,43 euro) te betalen. Er zijn nu geruchten over nieuwe limieten die mogelijk veel mensen zullen overhalen om te betalen.

20 tweets per dag

Twitter zou namelijk de limieten voor handelingen op het platform fors naar beneden willen halen. Op dit moment zijn er limieten, maar die zijn moeilijk te overschrijden. Het gaat zo om maximum 2.400 tweets sturen, 400 nieuwe accounts volgen en 500 privéberichten sturen per dag. Hier zou Musk nu flink in willen snoeien.

Er doen namelijk geruchten de ronde dat het maximumaantal tweets dat je per dag kan sturen, verlaagd zal worden naar 20, daarbij worden ook retweets, quote-retweets en reacties gerekend. Naast die 20 tweets zal je nog maximum 4 tweets met een foto kunnen posten of 1 tweet met een video. Er wordt ook fors gesnoeid in het aantal privéberichten dat je kan sturen. Daarbij zou het gaan om maximum 200 privéberichten of berichten in groepchats per dag.

Voor Twitter Blue daarentegen zullen alle limieten vervallen. Betalende gebruikers zullen dus ongelimiteerd tweets en privéberichten kunnen sturen.

Sommige mensen kregen de melding zelfs nog vroeger:

Meer
Lees meer...