Left Right
scrollTop top

Twitter maakt het eindelijk makkelijk om retweets met comments te zien


Twitter
© Shutterstock

Wie vaak op Twitter zit, heeft het waarschijnlijk wel al eens meegemaakt. Je hebt een tweet met heel wat retweets, maar je weet niet wat mensen eigenlijk zeggen over je tweets. Via een omweg kon je dat al zien, maar nu heeft Twitter ook zelf een oplossing.

Je kan op Twitter op twee manieren reageren op een tweet. Je kan rechtstreeks reageren onder een tweet, maar je kan ook een tweet retweeten met een comment. Bij dat tweede was het voor de originele zender van de tweet moeilijk om te achterhalen wat je precies gezegd had. Dus komt Twitter nu zelf met een oplossing.

Quoted retweets

Wie tot voor kort de zogenaamde quoted retweets van een tweet wilde zien, moest daarvoor beroep doen op een Twitter-profiel. Dat kon je activeren door onder een tweet @QuotedReplies te taggen en die gaf je dan een link waarop je de retweets met comments kon zien.

Maar nu heeft Twitter dus – eindelijk – zelf een manier toegevoegd om deze quoted retweets te bekijken. Quoted retweets wonnen de laatste maanden aan populariteit door het gebruik van “bomboclaat” en “sco pa tu manaa”, waarbij een foto gedeeld wordt en je via een quoted retweet een caption moet verzinnen.

Hoe werkt het?

Om de retweets met comments te zien, hoef je niet veel te doen. Je moet gewoon klikken op het aantal retweets. Opgelet, je moet hiervoor echt op de tweetpagina zitten en niet op je timeline. Want als je dan op de retweet-button klikt dan retweet je de tweet. Je moet dus eerst op de tweet klikken en dan op het woord “retweets” klikken. Vervolgens kom je terecht in de vernieuwde retweets-sectie, waar je sinds kort een onderverdeling vindt tussen de retweets “met opmerkingen” en de retweets “zonder opmerkingen”.

Helaas werkt de functie voorlopig alleen voor iOS-gebruikers, maar waarschijnlijk zal deze ook snel uitgerold worden bij Android-gebruikers.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737