Twitter-medewerkers stappen op nadat platform controversiële film ‘What is a woman?’ promoot

Een video gepubliceerd op het Twitter-account van The Daily Wire zorgt voor een nieuwe episode in de achterkamers van het sociale mediaplatform. Ella Irwin, hoofd voor veiligheid en vertrouwen, stapte samen met enkele collega’s op.

  • De film van Matt Walsh, een rechts-conservatieve opiniemaker, werd gepubliceerd op het Twitter-account van The Daily Wire. In de film wordt gediscussieerd over geslachtsveranderingoperaties, transgenderkinderen en transpersonen in competitiesport. De film werd in 2022 gemaakt, maar werd een jaar later opnieuw uitgegeven.
  • Na klachten van The Daily Wire co-CEO Jeremy Boreing dat het platform de video zou onderdrukken – Twitter-gebruikers konden de video bijvoorbeeld niet retweeten of reacties plaatsen – greep de voormalige Twitter-CEO, Elon Musk, in.
  • Musk kocht Twitter vorig jaar en zei dat hij free speech op het platform zou herstellen. Om die reden retweette hij de video, wat ervoor zorgde dat het plots een enorm bereik kreeg. Musk zei dat het beperken van het bereik van de video een fout was van enkele Twitter-medewerkers. 
  • Het label werd ondertussen verwijderd en op het moment van schrijven werd de video al meer dan 150 miljoen keer bekeken en 150 duizend keer geretweet.
Meer
Lees meer...