Uber Eats voegt optie voor mensen met allergieën toe

Uber Eats
GettyImages

Goed nieuws voor mensen die bepaalde voedselallergieën hebben. Uber Eats begint namelijk met allergenen aan te geven in de app. Op die manier kunnen mensen met een allergie makkelijker kiezen welke gerechten ze willen én kunnen eten.

Voor mensen die een allergie hebben zijn delivery apps niet altijd een godsgeschenk. Het is namelijk vrij moeilijk om bij verschillende restaurants te kijken naar een samenstelling die geschikt voor je is.

Wereldwijde update

Daar komt binnenkort verandering in. De app Uber Eats begint namelijk met een uitrol van een wereldwijde update. Daarbij kunnen mensen sorteren op bepaalde allergieën. Op die manier kunnen klanten hun allergieën doorgeven aan het restaurant vooraleer ze bestellen.

Restaurants die meewerken aan het allergievriendelijk programma, moeten hun personeel opleiden om correct om te gaan met de wensen van de klant. Bestellingen met allergiebeperkingen zullen dan ook met een highlight binnenkomen in de app. Daardoor kunnen restaurants ze makkelijker onderscheiden van gewone bestellingen.

Als het restaurant je gerecht niet kan aanpassen, dan krijg je andere opties van de menukaart.

“Als je nu ook een van die miljoenen mensen wereldwijd bent die last heeft van een voedselallergie dan bestaat de kans dat je meerdere malen per dag moet nadenken wat je wil eten. De kans bestaat zelfs dat je een etentje moest afzeggen omdat je het gewoonweg niet kon eten”, vertelt Emilie Boman, persverantwoordelijke bij Uber Eats, aan The Independent.

Plastic verspilling

Uber Eats
GettyImages

Daarnaast kondigde het bedrijf eerder aan dat het plastic verspilling wil tegengaan. Zo gaan restaurants die op de app staan niet langer rietjes en bestek toevoegen bij je maaltijd. Als klanten dat toch willen, moeten ze bestek en rietjes bijbestellen.

“We weten dat dit maar een eerste stap is om verspilling tegen te gaan, maar we zijn excited om ermee bezig te zijn. Daarom gaan we verder nadenken hoe we goed kunnen doen voor onze planeet en wat de impact is van food delivery over de hele wereld.”

Wanneer de update exact uitkomt is nog niet bekend. Uber Eats vertelde wel al dat het in de loop van de volgende maanden langzaamaan uitgerold zou worden.

Gesponsorde artikelen