Uber Eats neemt 2.000 bezorgrobotjes in dienst in de Verenigde Staten

Maaltijden in de Verenigde Staten zullen steeds vaker met bezorgrobots geleverd worden. Maaltijdbezorger Uber Eats heeft daarvoor een deal gesloten om tot 2.000 robotjes van Serve Robots in dienst te nemen in verschillende markten in de VS.

Het nieuws: Serve Robotics en Uber Technologies hebben een vergaande samenwerking gesloten om autonome leveringen van maaltijden door rijdende robots uit te breiden.

De details:

  • De start-up Serve Robotics is een van de meest toonaangevende bedrijven op het vlak van autonome bezorgingen door robots. Naast Uber Eats werken ze ook onder andere samen met 7-Eleven, Walmart, Pizza Hut en vele andere winkels en restaurants.
  • Voor de leveringen worden de zeer kenmerkende Serve Robots gebruikt van het bedrijf. Die vallen vooral op door twee grote ‘ogen’ vooraan, wat hen een vriendelijker, minder angstaanjagend en zelfs schattig uitzicht moet geven.
  • In 2022 hebben Serve en Uber een proefproject gelanceerd in West Hollywood nabij Los Angeles. Daar werkten maar liefst 200 restaurants mee aan de robotbezorgingen en waren de reacties overwegend positief.
  • Na dat succes wil Uber Eats bezorgingen met door AI aangestuurde robotjes verder uitbreiden naar vijf andere markten in de Verenigde Staten en mogelijk ook Canada. Daarvoor zullen tot maximaal 2.000 Serve Robots ingezet worden.
  • De samenwerking tussen Serve en Uber bestaat erin dat die laatste telkens een bepaald bedrag betaalt na het voltooien van een levering.

Hoe werken de robots van Serve?

  • Serve Robots hebben een autonomie van niveau 4. Dat wil zeggen dat ze in de meeste gevallen alle aspecten van het rijden kunnen zonder menselijke tussenkomst. Bij onverwachte situaties zoals wegenwerken of politielinten stoppen ze en vragen ze een interventie van toezichters van Serve op afstand. Bij obstakels kunnen de robots zichzelf ook omleiden. Supervisors kunnen de robots in sommige gevallen ook helpen oversteken, al zijn ze ook in staat om zelf het gedrag van bestuurders te voorspellen.
  • Als de robots op hun bestemming aankomen, krijgt degene die iets besteld heeft een bericht op de smartphone met een code. Die code moet in de Serve Robot ingevoerd worden om die te kunnen openen.

Kijk hier hoe bezorgen met de robots van Serve werkt:

Meer
Lees meer...