Uber verlaagt prijzen in Brussel met 20 procent

De mobiele taxidienst Uber wordt in Brussel 20 procent goedkoper. Het concept werd een half jaar geleden in onze hoofdstad gelanceerd en is volgens het bedrijf een succes. De prijzen gaan vanaf nu permanent 20 procent naar beneden.

Met Uber kan je heel eenvoudig via een app een taxidienst vinden. Het gaat dan om taxichauffeurs, maar ook privébestuurders. Daardoor is Uber in veel landen erg omstreden. Deze week werd de dienst in Duitsland zelfs tijdelijk verboden door een rechtbank. Ook in Brussel werden de activiteiten van Uber met de steun van toenmalig minister Brigitte Grouwels (CD&V) verboden, maar intussen wordt de dienst nog altijd aangeboden.

Sterker nog, uberPOP wordt 20 procent goedkoper in onze hoofdstad. “We hebben van meer dan 10.000 mensen geweldige #uberlove ontvangen en ze zijn heel enthousiast over de kwaliteit van de dienst die we iedere dag aanbieden”, klinkt het in een blog van Uber. Om nog meer klanten toegang tot Uber te bieden, gaan de prijzen omlaag. Gemiddeld kost een tripje door Brussel nog 9 euro, aldus het Amerikaanse bedrijf.

EPA
Meer
Lees meer...