Uh-oh: Harry Potter-fans hebben een grote fout gespot in de ‘Fantastic Beasts 2’-trailer

Uh-oh: Harry Potter-fans hebben een grote fout gespot in de ‘Fantastic Beasts 2’-trailer

De eerste beelden van ‘Fantastic Beasts: The Crimes Of Grindelwald’ zijn nog niet half binnen of Potterfans hebben al een massief grote fout gezien. Letterlijk helemaal in het begin van het filmpje zit namelijk een scène die de Harry Potter-boeken een heel andere teneur zou gegeven hebben. Had jij het gezien?

Ha, een trailer van Fantastic Beasts! Was er een beter moment om je werkdag af te sluiten dan een nostalgische dip in het water rond je echte thuis, Zweinstein? Nee, maar zodra je je adem weer had uitgeademd, begon je waarschijnlijk te vloeken. Want in de eerste paar seconden van de trailer verschijnselen er drie tovenaars op de brug naar het kasteel.

Verschijnselen kan niet

Wat is er daar nu mis mee? Elke Potterhead met een beetje trots weet wel dat je op de terreinen van Zweinstein én in het kasteel helemaal niet kan verschijnselen. Dat legt Dumbledore op verschillende momenten uit aan Harry, waaronder in het zesde boek. Hebben de makers van Fantastic Beasts echt zo’n joekel van een fout gemaakt?

’t Zou nochtans niet mogen, David Yates, de regisseur van Fantastic Beasts and Where To Find Them en The Crimes of Grindelwald, was ook verantwoordelijk voor de laatste Harry Potter-films. Hij is dus erg vertrouwd met de materie. Maar in de films kan het dus wél.

Op Twitter snapte niemand er nog iets van.

Maar, ja, ook in de originele filmreeks zit die fout eigenlijk wel. Nochtans zou de plot van Harry Potter er heel anders hebben uitgezien als Voldemort gewoon op Zweinstein had kunnen verschijnen. Toch?

Zelfs Hermelien zegt het …

Volgende stap op de to-do-lijst van David Yates? Hogwarts: A History lezen

Of is het misschien gewoon een plotpunt? Is dit de REDEN waarom we niet op Zweinstein kunnen verschijnselen?

Maar zelfs als dat zo is: zelfs Rowling heeft het ooit bevestigd: verschijnselen kan niet op Zweinstein

Is dit een belangrijke hint voor het verhaal? Hebben de makers een grote fout gemaakt? Wat denk jij?

Gesponsorde artikelen