UHasselt krijgt nieuwe faculteit: Revalidatiewetenschappen

UHasselt krijgt nieuwe faculteit: Revalidatiewetenschappen

De Raad van Bestuur van Universiteit Hasselt heeft gisteren de oprichting van een nieuwe faculteit goedgekeurd. De faculteit Revalidatiewetenschappen zal bestaan vanaf volgend academiejaar.

Momenteel bestaat de Universiteit Hasselt uit zes faculteiten en de school voor mobiliteitswetenschappen. Maar vanaf academiejaar 2018-2019 zal daar de faculteit Revalidatiewetenschappen aan worden toegevoegd. Dat werd gisteren beslist tijdens de Raad van Bestuur.

Faculteit Revalidatiewetenschappen

De laatste jaren groeide de opleiding ‘Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ en de onderzoeksgroep REVAL sterk. Sinds de opleiding startte in het academiejaar 2013-2014 nam het aantal studenten toe tot meer dan 850. Ook het aantal vol- en deeltijdse werknemers steeg richting 100. Dat meldt Het Belang van Limburg.

Tot nu toe hoorde de opleiding ‘Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’ bij de faculteit ‘Geneeskunde en levenswetenschappen’. Maar vanaf volgend jaar zal de opleiding, samen met de onderzoeksgroep, dus worden ondergebracht in een eigen, nieuwe faculteit.

Meer eigenheid en zichtbaarheid

De Hasseltse universiteit hoopt met de oprichting van de nieuwe faculteit op meer groei op het vlak van onderwijs en onderzoek. Het is de bedoeling dat het vakgebied op deze manier meer eigenheid en zichtbaarheid krijgt.

De onderzoekers aan de nieuwe faculteit zullen zich bezighouden met interdisciplinaire projecten in de cardiorespiratoire, musculoskeletale en neurologische revalidatie. Daarnaast zullen er studies zijn bij pediatrische en geriaritische populaties of sporters. De faculteit ‘Revalidatiewetenschappen’ zal dus nauw verbonden blijven met de faculteit ‘Geneeskunde en levenswetenschappen’. Bovendien wordt het onderzoek uitgebreid met studies in de biomechanica en bewegingsanalyse, en gezondsheidspsychologie.

Prof. dr. Peter Feys wordt de decaan van de nieuwe faculteit. Momenteel is hij nog voorzitter van de vakgroep ‘Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie’.

Gesponsorde artikelen