Uit nieuw onderzoek blijkt dat tattoo-inkt kankerverwekkend kan zijn en bepaalde kleuren risicovoller zijn dan andere

Uit nieuw onderzoek blijkt dat tattoo-inkt kankerverwekkend kan zijn en bepaalde kleuren risicovoller zijn dan andere

Inkt van tatoeages kan bijzonder giftig zijn. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Europees Chemicaliënagentschap, een agentschap van de Europese Unie. Het agentschap waarschuwt vooral voor rode tinten, die giftig en zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. Oh-oh!

Uit een nieuw onderzoek van het Europees Chemicaliënagentschap, een agentschap van de Europese Unie, blijkt dat tatoeages kanker en mutaties kunnen veroorzaken. En alsof dat nog niet angstaanjagend genoeg is, blijkt ook dat de ene kleur giftiger is dan de andere.

Uit het onderzoek blijkt dat er verschillende gevolgen kunnen hangen aan het zetten van een tatoeage. Zo blijkt dat mensen die een tatoeage laten zetten meer kans hebben om allergieën te krijgen en er zijn verschillende soorten inkt die giftig zijn.

Vooral rode inkt kan gevaarlijk zijn. Dat komt door de aanwezigheid van kwiksulfide, die ontstekingen en zwellingen veroorzaakt. Maar ook andere kleuren zoals groen, blauw en paars kunnen die reactie veroorzaken. Tip: zoek die dingen niet op op Google Afbeeldingen, ’t is redelijk tot zeer degoutant.

Hoe zoiets kan? Wel, er bestaat geen Europese wetgeving over inkt. En die moet er dringend komen, vindt het Chemicaliënagentschap. “Het is duidelijk dat we moeten bekijken welke stoffen precies schadelijk zijn en die moeten we verbieden in Europa”, klinkt het.

iStockphoto
Bron: The Independent

Gesponsorde artikelen