Uitbraak coronavirus zorgt voor paniek in Italië

Corona Italië
EPA

De recente uitbraak van het coronavirus in Italië heeft voor heel wat problemen gezorgd. Zo wordt het land gedeeltelijk platgelegd, maar zijn er ook problemen met het openbaar vervoer en heeft het ook gevolgen voor de viering van carnaval.

De afgelopen dagen zijn er in Italië zo’n 150 mensen besmet geraakt met het coronavirus. Het Covid-19-virus (zoals het coronavirus officieel heet) kostte ook al het leven aan drie mensen in Italië. Vooral in Noord-Italië zijn er veel besmettingen.

Drie doden

In het noorden van Italië blijven verschillende scholen dicht. Dat doen ze om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In het Europese land zijn er het afgelopen weekend namelijk drie mensen overleden aan de ziekte.

De overleden personen zijn één man en twee vrouwen, alledrie van oudere leeftijd. De twee vrouwen waren al in behandeling voor andere ziektes. De twee vrouwen waren afkomstig uit de regio Lombardije, de man uit Veneto. De meeste besmettingen werden vastgesteld in Lombardije, in Veneto zijn er ondertussen meer dan 20 gevallen bekend.

Carnaval ingekort

Coronavirus Italië
EPA

Venetië is een van de steden waar het carnaval elk jaar uitgebreid gevierd wordt, maar dat is dit jaar niet het geval. De festiviteiten werden namelijk met twee dagen ingekort. Tijdens het carnaval komen heel wat mensen samen in de smalle straten van Venetië, wat de verdere verspreiding van het coronavirus in de hand zou werken.

De scholen in het noorden van Italië blijven voorlopig ook gesloten. In tegenstelling tot ons land, heeft Italië geen krokusvakantie. Naast scholen blijven ook musea, theaters en bioscopen gesloten. Alle sportwedstrijden werden afgelast. De dorpen waar de meeste besmettingen werden vastgesteld worden in quarantaine geplaatst, niemand mag er nog binnen of buiten en boodschappen doen mag enkel met mondkapjes.

Treinverkeer urenlang stil

Op de grens tussen Oostenrijk en Italië heeft het treinverkeer zondagavond enkele uren stilgelegen nadat er koorts werd vastgesteld bij twee passagiers. Het ging om een trein van Venetië naar het Duitse München.

Aangezien de trein afkomstig was uit Italië, werd gevreesd dat de zieke reizigers te maken hadden met het coronavirus. De twee werden onderzocht en testten uiteindelijk negatief, waardoor het treinverkeer hervat worden.   

Gesponsorde artikelen