Uitgehongerde ijsbeer op zoek naar voedsel in Norilsk gevat

NORILSK, RUSSIA – JUNE 20, 2019: A female polar bear discovered in the Norilsk industrial area for the first time in 40 years. The animal, listed in the Russian Red Data Book as an endangered species, has wandered into the city hundreds of miles away from its natural habitat in the Arctic. According to animal tamer Edgar Zapashny’s report, the she-bear may be brought to the Royev Ruchei Zoo in Krasnoyarsk. Denis Kozhevnikov/TASS (Photo by Denis KozhevnikovTASS via Getty Images)

Eerder deze week trok een ijsbeer het Russische stadje Norilsk binnen op zoek naar eten. Het dier was uitgehongerd en zocht iets om te eten op een vuilnisbelt. Ondertussen is de ijsbeer niet meer op vrije voet, want het lokale opvangcentrum heeft hem gevat.

De ijsbeer had ongeveer 1.500 kilometer afgewandeld om de stad Norilsk te bereiken. Ondertussen werd het dier gevangen genomen en zit het tijdelijk in een opvangcentrum in Rusland. Later wordt de ijsbeer naar een dierentuin gebracht, want vrijlaten in het wild is volgens experts geen goede keuze. Dat meldt The Siberian Times.

IJsbeer 700 kilometer van thuisbasis aangespoeld tijdens zoektocht naar voedsel: oorzaak ligt bij klimaatopwarming.

Gespot: ijsbeer

Al eerder, 42 jaar geleden, werd er een ijsbeer in de Russische stad Norilsk gespot. Toen ging het om een vrouwtje dat agressief en uitgehongerd de buitenwijken van de stad binnentrad. Jammer genoeg werd het dier neergeschoten omdat ze een gevaar vormde voor de omwonenden. Deze keer heeft een lokaal team de ijsbeer kunnen vangen en wordt hij binnenkort overgebracht naar de dierentuin. Voor de lokale bewoners van de stad is er dus geen gevaar meer en is het dier ook veilig terecht.

Onomkeerbaar: ijsbeer sterft deze eeuw nog uit.

Gesponsorde artikelen