Uitgezette Navid Sharifi mag België terug binnen na huwelijk met Poolse vriendin

Uitgezette Navid Sharifi mag België terug binnen na huwelijk met Poolse vriendin

Navid Sharifi, de 22-jarige Afghaan die vorig jaar ons land werd uitgezet en teruggestuurd werd naar Kaboel, mag België opnieuw binnen. Hij is namelijk getrouwd met zijn Poolse vriendin, meldt De Standaard.

Sharifi leerde zijn vriendin kennen in België. Hij woont al meer dan een half jaar in Polen, waar hij met haar trouwde. Normaal gezien had hij ook dat land niet binnen gemogen, omdat het inreisverbod dat hij kreeg van België gold voor heel de Schengenzone. De verantwoordelijke dienst had dat blijkbaar niet gezien, waardoor Sharifi toch een visum kreeg om in Polen met zijn vriendin te trouwen. 

Toen de vergissing aan het licht kwam kreeg Sharifi alsnog het bevel het grondgebied te verlaten. Maar omdat zijn partner feitelijk in België woonde, kon Sharifi via een aanvraag tot gezinshereniging toch terug in ons land verblijven, vernam De Standaard. De krant meldt nog dat de Dienst Vreemdelingenzaken Sharifi wel vroeg de meer dan 14.000 euro kosten voor zijn repatriëring te betalen.

Sharifi’s vierde regularisatieaanvraag in België werd verworpen toen bleek dat de jongeman niet op de vlucht was voor de oorlog, maar voor een familievete in Iran. 

kos

Gesponsorde artikelen