Unbreakable Kimmy Schmidt, een mini-serie over de aanslagen in Parijs en meer: het beste nieuwe aanbod op Netflix van deze week

Unbreakable Kimmy Schmidt, een mini-serie over de aanslagen in Parijs en meer: het beste nieuwe aanbod op Netflix van deze week

Het is juni en dus blok- en examenmaand, maar niet zonder op tijd een Netflix-pauze in te lassen. Ideaal daarvoor zijn de nieuwe seizoenen van Unbreakable Kimmy Schmidt of You Me Her die zijn toegevoegd, maar we hebben nog wat tips!

Series

Het is een fijn weerzien en een afscheid in één, want het vierde seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt is toegevoegd aan Netflix, maar tegelijkertijd weten we ook dat dat meteen het laatste seizoen van de reeks zal zijn. Dat wordt wel in tweeën gesplitst, nu hebben we de eerste zes afleveringen gekregen, later dit jaar volgen er nog zeven. En het zou ook nog kunnen dat er hierna nog een film komt die de reeks mooi zou kunnen afronden, dat heeft bedenkster Tina Fey laten weten.Het definitieve afscheid is dus nog niet voor morgen.

Het is altijd één van de meest vreemde beestjes van Netflix gebleven, die reeks over dat meisje Kimmy dat vijftien jaar lang in een bunker gevangen zat en nadien de wereld ontdekte met een ongekend enthousiasme. De reeks won doorheen de jaren heel wat zieltjes en zal zeker gemist worden!

Ook altijd gewaagd was You Me Her, de reeks over een koppel veertigers die het gezelschap gaan opzoeken van een jonge studente. In seizoen twee ging het drietal zelfs samenwonen, tot grote afkeur van vrienden en familie. De reeks is ondertussen ook alweer aan een derde seizoen toe en heeft geschiedenis geschreven als de eerste komische reeks met polyromantiek als onderwerp.

Laten we tot slot ook niet vergeten dat ook de fans van The 100 nog altijd op hun wekelijkse wenken bediend worden. Deze week is het de beurt aan de vijfde aflevering van het vijfde seizoen!

Films

Geen nieuwe Netflix Originals in het aanbod deze week, wél een aantal interessante titels. Enkele jaren geleden was er heel veel te doen om een remake van de filmklassiekers Ghostbusters waarin enkel vrouwen de hoofdrollen invullen. De film ging ten onder aan de kritiek en flopte. Wie de film nog niet zag (zoals wijzelf) kan nu eindelijk eens kijken of de film alle commotie wel waard was en of hij nu écht zo slecht was dan iedereen beweerde…

En dan zijn er nog twee films aan Netflix toegevoegd die al een langer leven achter de rug hebben, maar die we toch willen aanraden. Voorop The Remains Of The Day (1993). In dit psychologisch drama speelt Anthony Hopkins een butler die met weemoed terugdenkt aan de vorige eigenaar van het kasteel die zijn Nazi-sympathieën niet onder stoelen of banken stak. In 1994 werd The Remains Of The Day één van de grote kanshebbers op Oscars dat jaar met 8 nominaties, maar had de film de pech het te moeten opnemen tegen kleppers als Schindler’s List en The Piano.

Forest Whitaker mocht in 2007 wél met een Oscar naar huis toen hij terecht werd bekroond voor zijn vertolking van de dictator Idi Amin Dada (die van 1971 tot 1979 de plak zwaaide in Oeganda) in The Last King Of Scotland.

De film vertelt op treffende wijze hoe iemand die in wezen idealistisch was door angst en paranoia is kunnen uitgroeien tot een terreurzaaier die er zijn hand niet voor omdraaide om zijn beste vrienden op te offeren.

Docu’s en andere

Ook in de afdeling “docu’s en andere” valt weer heel wat te beleven deze week. De meest interessante nieuwe titel is 13 Novembre Fluctuat Nec Mergitur, een minireeks in dewelke overlevenden en hulpverleners hun verhalen van angst, samenhorigheid en moed vertellen zoals ze het beleefden tijdens de aanslagen in Parijs op 13 november 2015.

‘Fluctuat nec mergitur’ (zij wordt heen en weer gegooid door de golven, maar zinkt niet) is sinds na de aanslagen de wapenspreuk van Parijs.

Ook David Letterman is weer van de partij. Hij ontvangt zijn zesde en laatste gast, Howard Stern. En voor een gast in een reeks die My Next Guest Needs No Introduction heet, is het toch bizar dat we hem zijn moeten gaan googelen. Blijkt hij een Amerikaanse radio – en televisiepersoonlijkheid te zijn, beroemd om zijn provocatieve toon. Benieuwd wat Letterman daar in gezien heeft!

Tot slot willen we ook nog de aandacht vestigen op The Break With Michelle Wolf. Wolf werkte sinds 2016 al voor The Daily Show, maar werd pas wereldwijd bekend toen ze Trump op de hak nam op het White House Correspondent’s Dinner naar waar Trump zijn kat had gestuurd. De kat in kwestie – ze briest en ze krabt – was Sarah Huckabee Sanders, de persverantwoordelijke van het Witte Huis. Wolf gaf er een 19 minuten durende roast die in nogal wat verkeerde keelgaten schoot.

Nu is er The Break With Michelle Wolf, een wekelijkse talkshow waarin ze stand-upcomedy afwisselt met sketches en gasten. In de eerste minuten van de eerste aflevering nam ze zichzelf op de korrel, haar werkgever Netflix Oprah en Elon Musk, maar in zijn geheel was de show ongelijk van kwaliteit.

Oordelen na één week doen we niet, zeker niet met dit soort programma’s en zeker niet omdat Wolf wél potentieel heeft getoond. Het kan beter. Zij kan beter. Feit is dat voor Wolf de timing alleszins niet beter kon zitten. De tijd was rijp voor haar eigen show en wij kijken ook dit weekend gewoon weer.

Gesponsorde artikelen