Left Right
scrollTop top

United States of fatties: 8 ongezondste ketenmaaltijden van Amerika


United States of fatties: 8 ongezondste ketenmaaltijden van Amerika

In de VS heeft het Center for Science een ‘Xtreme Eating’-lijst opgesteld met de ongezondste gerechten die je er kan kopen. Sommige menu’s bevatten vier keer zoveel vet als de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Dit zijn de acht ongezondste gerechten van de VS.

De Verenigde Staten staat erom bekend hét land bij uitstek te zijn, waar mensen zich volproppen met vettige rotzooi. De jongste jaren is er echter een tegenbeweging ontstaan aan de andere kant van de Atlantische Oceaan en proberen verschillende mensen en collectieven de bevolking aan te zetten om gezonder te eten. De Amerikaanse Food and Drug Administration raadt aan om elke dag maximum 2.000 calorieën op te nemen, 20 gram verzadigde vetten, 2.3000 milligram natrium en 50 gram toegevoegde suiker.

Heel wat Amerikaanse ketens bieden echter nog steeds erg ongezonde maaltijden aan. Het Center for Science heeft een ‘Xtreme Eating’-lijst gepubliceerd met de meest ongezonde gerechten uit restaurantketens. Dit zijn de acht vettigste gerechten.

8. Peanut Butter S’mores Pizookie (BJ’s Restaurant & Brewhouse, 1.580 calorieën)

BJ’s Restaurant

Dit smakelijk dessert barst van de calorieën en weegt maar liefst 135 gram. De onderkant is een driedubbel chocoladekoekje, afgewerkt met pindakaas, marshmallow en vanille-ijs.

7. Chicken Parmesan “Pizza Style” (The Cheesecake Factory1, 1.870 calorieën)

The Cheesecake Factory

Dit is de meest gezonde van de twee Cheesecake Factory-gerechten op deze lijst. De Chicken Parmesan “Pizza Style” scoort hoog op het vlak van vet, natrium en calorieën. Je krijgt pizzakorst, opgevuld met kip, op je bord, overgoten met marinade, gesmolten kaas, pasta en Alfredo kaassaus.

6. Bavarian Legend Soft Pretzel (AMC Cinemas, 1.920 calorieën)

amc

Deze pretzel weegt meer dan een halve kilo, is gekruid met enorm veel zout en wordt warm geserveerd met nacho-kaas en mosterd. Het extra zout is absoluut niet nodig. Het natriumgehalte is bijna vier keer zo hoog als de aanbevolen hoeveelheid voor vier dagen.

5. Vampire Taco Combo (Yard House, 2.040 calorieën)

Yard House

The Vampire Taco Combo bestaat uit twee taco’s die volgestouwd zijn met varkensvlees, chorizo, kaassaus, guacamole, rijst en pintobonen. Het tussendoortje is enorm vettig en barst van de calorieën, maar het weegt amper 27 gram.

4. Deep Dish Buffalo Chicken Mac & Cheese (Uno Pizzeria & Grill, 2.320 calorieën)

yelp

Deze kaasbom van 59 gram gaat ongeveer drie keer boven de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vet.

3. Double SmokeShack, frieten en Peanut Butter Shake (Shake Shack, 2.240 calorieën)

shake shack

Dit ziet er misschien uit als een gewone burger met frieten, maar de Double SmokeShack bevat superveel calorieën. De shake zelf bevat 890 calorieën en de burger 930 calorieën. Bovendien bevat het gerecht zo’n 42 gram suiker.

2. Honey-Chipotle Crispers & Waffles (Chili’s, 2.510 calorieën)

Chili’s

Volgens het Center for Science in the Public Interest heb je, nadat je dit gerecht op hebt, het equivalent op van vijf glazuren donuts, 30 Chicken McNuggets en vijf pakjes barbecuesaus.

1. Breakfast Burrito (The Cheesecake Factory, 2.730 calorieën)

The Cheesecake Factory

Anders dan de naam zou doen vermoeden, wordt de breakfast burrito heel de dag door geserveerd. Het gerecht bevat niet enkel de meeste calorieën, maar met 73 gram zit er ook meer dan vier keer de dagelijkse hoeveelheid aanbevolen vetten in.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  62.721.553
 • Aantal
  doden
  1.459.224
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  576.599
 • Aantal
  doden
  16.547