Uno brengt een speciale versie uit van zijn spel … voor kleurenblinden

Uno brengt een speciale versie uit van zijn spel … voor kleurenblinden

Je hebt ongetwijfeld al talloze spelletjes Uno gespeeld, maar dat is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Kleuren zijn namelijk cruciaal in het spel en dat is voor kleurenblinden uiteraard een groot probleem. Daarom lanceert Mattel nu eindelijk een versie speciaal voor hen, met tekentjes, zodat ook zij de kleuren kunnen onderscheiden.

Al 46 jaar bestaat Uno, maar blijkbaar had er nooit iemand de moeite genomen om een versie te maken voor kleurenblinden. Nochtans zijn er wereldwijd zo’n 350 miljoen mensen kleurenblind. Vaak hebben ze problemen met het onderscheid tussen rood en groen, twee van de kleuren die gebruikt worden voor de kaarten in Uno.

Toch is de oplossing vrij simpel. Uno werkt voor zijn nieuw spel samen met de Portugese organisatie ColorADD. Die organisatie heeft een universeel systeem bedacht waarbij tekens staan voor bepaalde kleuren. Die tekens heeft Uno nu op zijn kaarten gezet zodat kleurenblinden zich eindelijk ook kunnen uitleven met een spelletje Uno.

De nieuwe versie UNO® ColorADD is sinds deze week te koop in de Verenigde Staten en Canada voor 5 euro. Jammer genoeg kan je het spel nog niet kopen of laten leveren in ons land, maar dat komt er ongetwijfeld snel aan.

Wie heeft dit ook nodig?

Gesponsorde artikelen