Left Right
scrollTop top

UNO schept duidelijkheid over de befaamde “stapelregel”, maar Twitter gaat niet akkoord


UNO
© Shutterstock

Hoewel de spelregels van UNO vrij vanzelfsprekend zijn, blijven ze toch voor verwarring zorgen. En zelfs wanneer UNO de onduidelijkheden probeert uit te klaren, stellen mensen ze in vraag. Dat is wat er nu opnieuw gebeurt over de +2-kaarten.

UNO staat er natuurlijk om bekend om familieruzies te veroorzaken of onderliggend favoritisme duidelijk te maken. En een groot deel van die problemen worden veroorzaakt door onduidelijkheden in de spelregels. Daarom heeft UNO nu zelf duidelijkheid geschept over een van de meest verwarrende regels, al is niet iedereen het daarmee eens.

+2-kaarten stapelen

Iedereen die al een keertje UNO heeft gespeeld, heeft zich waarschijnlijk al afgevraagd of je nu een +2-kaart op een +2-kaart mag stapelen. Sommigen onder ons durven zelfs een +4-kaart op zo’n +2-kaart te leggen. De regel zorgt soms voor verwarring, maar ook voor ruzie. Zeker wanneer iemand plots 12 kaarten moet nemen.

Maar, zo laat UNO nu weten, volgens de officiële regels mag je géén +2-kaarten opstapelen. Het spel tweette via Twitter: “Per directie: Je mag geen +2 op een +2 stapelen”. UNO wist al dat er discussie ging uitbreken, dus schreef het ook al meteen: “Ga ervoor, roast ons”. En dat moet je op Twitter natuurlijk geen twee keer vragen.

Hierbij een greep uit de leukste reacties en de reacties van UNO zelf:

Sommigen zijn wél tevreden dat de stapelregel niet bestaat:

Maar, zo besluit UNO uiteindelijk wel, als je met “huisregels” speelt, dan kan je de stapelregel wel gebruiken. Op voorwaarde dat iedereen op voorhand instemt met de regels:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.944.089
 • Aantal
  doden
  1.166.685
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899