‘Unsolved Mysteries’ krijgt dit jaar nog zes nieuwe afleveringen

Unsolved Mysteries
Netflix

Unsolved Mysteries is misschien wel dé nieuwste rage op Netflix. In de reeks worden onopgeloste zaken uit het verleden terug boven gehaald en wordt er gezocht naar de antwoord op vragen waar nog steeds geen antwoord op is.

In het eerste deel van de nieuwe Netflixreeks Unsolved Mysteries werden zes onopgeloste zaken uitgelicht. Het ging daarbij om verdwijningen, moorden en zelfs UFO’s. De bedoeling van de reeks is dat de kijker meehelpt om zo eindelijk duidelijkheid te scheppen in de zaken.

Van moorden tot ufo’s

We kregen in de eerste zes afleveringen van de reeks al heel wat eigenaardige zaken voorgeschoteld. Gaande van een zelfmoord die bijna geen zelfmoord kon zijn, tot een eigenaardige verdwijning en een reeks mensen die naar eigen zeggen ontvoerd werden door aliens.

Voor al deze zaken zijn er nog steeds open vragen, waar de familie en vrienden van de slachtoffers een antwoord op willen. Dat antwoord kan er mogelijk komen door de hulp van de kijkers in te schakelen. Unsolved Mysteries is namelijk de reboot van de gelijknamige reeks die in de eighties voor de eerste keer uitgezonden werd. Door de reeks werden tientallen zaken toen opgelost.

Ondertussen zijn we natuurlijk al enkele jaren later en zijn er ook nieuwe manieren om deze zaken sneller opgelost te krijgen. Zo zijn er verschillende Reddit-fora gewijd aan de zaken en deelde Netflix ook extra informatie in een Google Drive.

Zes nieuwe afleveringen

Maar er is nu al goed nieuws voor fans van de reeks. Want later dit jaar zullen er nog eens zes afleveringen van Unsolved Mysteries gelost worden. Over wat de zaken precies zullen gaan, is nog niet geweten. Maar maker Terry Dunn Meurer, die ook verantwoordelijk was voor de originele reeks, licht al een tipje van de sluier op.

Zo zal er bij de zes volgende afleveringen opnieuw een aflevering gewijd worden aan het paranormale. Deze keer zal het daarbij niet gaan om UFO’s, maar wel om geesten. “Het wordt een ongewone aflevering over geesten. Dat is alles wat ik er nu al over kan zeggen. Het is anders, een beetje anders.”

Meer dan 2.000 tips

Meurer vertelt ook over het succes van het huidige seizoen. Zo zouden er op unsolved.com al meer dan 2.000 tips binnengekomen zijn. Maar het is nog niet duidelijk hoeveel daarvan echt bruikbaar zijn. “We geven die tips ook niet door aan de FBI of autoriteiten omdat we weten dat zij er weinig meer kunnen doen. Daarom proberen we zelf zoveel mogelijk specifieke informatie los te krijgen bij de mensen die tips leveren.” De bruikbare tips geven ze dan wel door zodat deze verder kunnen worden uitgediept.

Zo werden er al nieuwe namen uit de zaak rond de dood van Alonzo Brooks doorgegeven aan de FBI en is er ook een tip van iemand die Xavier Dupont gespot zou hebben in Californië. Hij hoorde de man Frans praten en stuurde een foto door naar de makers van de reeks en daarop is de gelijkenis treffend. Of het echt tot een doorbraak komt, valt natuurlijk nog af te wachten. Maar met miljoenen mensen die mee zoeken, wordt het werk van de onderzoekers wel een stuk makkelijk.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Gesponsorde artikelen